România: 1000 de kilometrii construiți de autostradă și drum expres, a anunțat Ministrul Transporturilor. Până în anul 2024, țara va putea avea 1000 de kilometrii construiți de autostradă și drum expres

Anul 2024 ar putea surprinde România cu 700 de kilometri noi de autostradă și cu alți 300 de drum expres, a anunțat Ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Conform informațiilor date de acesta, există în derulare mai multe proiecte importante privind dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Author: Andreea Bolocan joi 15 octombrie 2020 , 17:31

autostrazi noi in romania lucian bode
În total vor fi construiți 1000 de kilometrii pe drumurile din România[Sursa foto: adevarul.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Luând în calcul tronsoanele pe care se lucrează şi cele pentru care se va da în curând ordinul de începere a lucrărilor, cei 1000 de kilometri noi ar putea fi gata până în

2024, a precizat Ministrul Transporturilor în cadrul conferinței RoInvest, ce a fost susținută online.

În total vor fi construiți 1000 de kilometrii pe drumurile din România

Lucian Bode a fost întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi în următorii patru ani. "Avem în derulare proiecte importante şi considerăm că 700 de kilometri de autostradă şi 300 de km de drum expres pot fi finalizaţi", a răspuns acesta.

Autostrada Lugoj-Deva și autostrada Transilvania vor fi construite integral

 De asemenea, vor fi gata lotul 1 şi lotul 5 din autostrada Sibiu-Piteşti, autostrada Lugoj-Deva, autostrada Transilvania integral, cu excepţia tronsonului care cuprinde tunelul Meseş, autostrada A7 Ploieşti-Siret, mai puţin loturile Paşcani-Suceava şi Suceava-Siret. La acestea se adaugă A0, centura de nord şi sud a Capitalei.

"Sunt 700 de kilometri de autostradă aflate unele tronsoane în lucru, altele vor intra în lucru în perioada următoare, dar cert este că pot fi finalizate, conform contractelor, până în 2024", a spus Lucian Bode.

În ceea ce priveşte drumurile expres, vor fi următoarele: Craiova-Piteşti, Brăila-Galaţi, Focşani-Brăila şi Buzău-Brăila. "Sunt aproximativ 300 de kilometri de drum expres care pot fi finalizaţi în următorii patru ani", a completat ministrul.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si