România, în grupul celor 4 țări cu un val de decese cauzate de COVID-19

Cel mai recent raport publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, arată că România este pe primul loc în Europa când vine vorba de răspândirea epidemiei de COVID-19.

România înregistrează un raport de 19.1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condiţiile în care media europeană este de 4.1.

După țara noastră, urmează Marea Britanie- cu un raport de 13,8 decese, Bulgaria cu 12,3 și Suedia- 12,1.

Citeste si: Reacție de ultima oră a MAE după amenințările Rusiei la adresa României

Cauza exploziei de cazuri: nu se respectă regulile

La distanță mare în urmă vin Croația- 6,1 decese la milionul de locuitori și Portugalia- 5,2. Rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape patru ori mai mare la noi decât media europeană (79.4 vs 21.5).

Citeste si: Topul județelor cu cele mai multe infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

În plus, rata de pozitivitate în România este de 6.2%, comparativ cu media europeană de doar 1.4%, potrivit Digi24. În raportul ECDC se arată că trendul crescător al îmbolnăvirilor vine ca o consecinţă a măsurilor de relaxare adoptate, inclusiv cele privind regulile de călătorie.

Citeste si: Într-una dintre cele mai sărace țări, cadavrele celor răpuși de coronavirus sunt arse pe stradă

Potrivit raportului, cele mai multe noi cazuri în 14 zile au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) şi Franţa (13.245), în condiţiile în care ţara noastră se testează mult mai puţin. Din 2 august începând, doar în România, Spania şi Luxemburg rata de infectare a fost mai mare de 60 la suta de mii de locuitori.

Raportul poate fi consultat aici


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si