Valeriu Gheorghiță a precizat că, pentru cei care se înscriu pe listele de aşteptare, va fi estimat şi timpul până la vaccinare.

"Un element important este legat de actualizarea platformei de programare. Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afişat tipul de vaccin, aşa încât orice persoană care îşi va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de vaccinare va şti de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru", a anunţat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Virusul care cauzează răceala comună poate bloca stabilirea SARS-CoV-2 în celulele umane

Valeriu Gheorghiță: Raportarea efectelor adverse, mai ușor de făcut

Medicul care conduce campania de vaccinare în România spune că timpul de vaccinare poate să varieze faţă de estimarea iniţială în funcţie de capacitatea de vaccinare a respectivului centru şi de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de aşteptare.

Citeste si: Caz șocant în România. Soț și soție, morți de COVID după vaccin, iar fiica lor este la ATI

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Potrivit preşedintelui CNCAV, din 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează la un cabinet de la 60 la 90 pe zi.

"Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania BioNTech Pfizer, aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul judeţelor care nu au primit aceste cabinete noi deschise în data de 20 martie, acestea fiind alocate cu prioritate către judeţele care au avut cea mai mare rată de incidenţă a cazurilor şi vă reamintesc că au fost alocate 54 de

cabinete noi pentru Municipiul Bucureşti, 30 de cabinete noi pentru judeţul Timiş şi aproximativ 20 de cabinete noi pentru judeţul Constanţa. În total, 13 judeţe şi Municipiul Bucureşti au primit alocări din cele 167 de noi cabinete", a adăugat şeful CNCAV.

Citeste si: Fenomen șocant: pacienţii COVID în stare gravă refuză oxigenul, după psihoza creată de Flavia Groșan

Potrivit preşedintelui CNCAV, din 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează la un cabinet de la 60 la 90 pe zi.

Valeriu Gheorghiţă a mai informat marți că pe site-ul dedicat vaccinării anti-COVID-19 a fost postat link-ul pentru raportarea reacţiilor adverse.

"În perioada următoare vom organiza un demers prin care vom creşte nivelul de conştientizare a importanţei raportării reacţiilor adverse în rândul profesioniştilor din sănătate", a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si