Românul care și-a redus factura la gaze cu până la 70%. Sistemul care te scapă de prețurile uriașe

Un român aduce speranță în inimile românilor cu noua sa invenție. Bărbatul a reușit să reducă factura la gaze cu până la 70%. El a creat un sistem care e scapă de prețurile uriașe.

Author: Georgiana Balaban miercuri 28 septembrie 2022 , 09:34

dumitru matei

Ideea lui Dumitru Matei a fost implementată în comună.

[Sursa foto: Captură Video]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În această perioadă, românii se așteaptă să primească facturi din ce în ce mai mari la gaze. Un bărbat, însă, a reușit să scadă costurile cu până la 70%.

A inventat un sistem care l-a scăpat de prețurile uriașe, sistem care a fost deja implementat în primăria localității unde locuiește bărbatul, dar şi la școala generală din localitate.

Citește si: 875 de lei, de la stat, pentru români. Când poți intra în posesia lor

Este vorba despre Dumitru Matei din comuna Mireşu Mare, județul Maramureș. El a construit un sistem cu ajutorul căruia reduce factura la gaze cu până la 70%. Băimăreanul, de profesie inginer, spune că o astfel de investiție poate fi recuperată în 6 luni.

Ideea genială a unui român

Cu noua sa invenție, omul a reușit să scadă costurile cu până la 70%. Acesta a făcut o invenție care constă într-un robinet care se blochează la o anumită temperatură. Dumitru este inginer de profesie și a declarat că sistemul oferă aceeași putere de încălzire la toate caloriferele legate în rețea şi reduce factura la gaze.

Citește si: VIDEO- Ouăle se vor scumpi cu 30%. Ce spun producătorii

„E primul robinet care are în capul termostatat gaz. E de cinci ori mai sensibil decât cel cu bimetal. Chestiile astea te duc într-o economie de până la 70 la sută. Când economia e de 30% e foarte puţin", a declarat Dumitru Matei pentru observatornews.ro.

Sistemul a fost implementat în primăria din comuna Mireşu Mare, dar şi la şcoala generală din localitate. La primărie, temperatura a fost setată la 16 grade, în timp ce, în fiecare birou, fiecare angajat își poate seta ce temperatură dorește. Sistemul a fost implementat încă din iarna anului trecut, și s-a dovedit a fi eficient. Factura la gaze a fost redusă cu 48%.

Citește si: Pâinea ar putea să coste chiar și 50 de lei. Țara din Europa care se confruntă cu creșteri uriașe de prețuri

Chiar și școala a făcut economie cu acest sistem implementat de Dumitru. În luna martie a acestui an, consumul de gaze a fost redus cu peste 600 de metri cubi, iar în sălile de clasă a fost o temperatură de 21 de grade.

Cine încearcă să facă comparație între sistemul inventat de băimărean și un robinet normal pentru calorifer, observă că această invenție a inginerului din județul Maramureș funcționează cu un gaz și se adaptează temperaturii aerului și nu a apei calde din conducte.

Citește si: Curs valutar BNR miercuri, 28 septembrie 2022. Cu cât se vinde euro și dolarul astăzi. Ce bancă oferă cel mai bun curs valutar astăzi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si