Înainte de a părăsi centrala de la Cernobîl, rușii au luat ceanicele, aparatele de cafea și computerele.
”Dușmanii au luat cu ei o mulțime de lucruri”, a spus șeful Agenției de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere, Yevhen Kramarenko.

Citeste si: Trupele ruse se retrag de la Cernobîl- compania ucraineană Energoatom

„Au început să scoată obiecte de valoare, să le împacheteze în echipamente care mai erau lăsate la amplasamentul centralei nucleare de la Cernobîl.

Au furat lucruri mai mult sau mai puțin valoroase- computere, un fel de cafetiere, ibrice, mai multe containere cu proprietăți care se aflau în centrala nucleară de la Cernobîl, le-au încărcat și în mașinile lor și s-au dus”, a spus oficialul potrivit Unian.

Citeste si: VIDEO- Președintele rus Vladimir Putin afirmă că gazele vor putea fi achitate doar în ruble. Plata va începe de vineri, altfel contractele vor fi reziliate

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Kramarenko mai spune că invadatorii le-au interzis angajaților să părăsească centrala. Pe teritoriul acesteia au fost plasate mai multe dispozitive explozive.

Citeste si: Mărturii emoționante după atacul terorist din Israel unde 5 oameni au fost uciși: "Copiii mei erau speriați, soția mea plângea de frică"

"Acum nu putem fi siguri dacă există invadatori chiar în orașul Cernobîl. Există un hotel acolo. Și invadatorii au încărcat chiar în mașină serviciile de cafea, furculițele, lingurile, farfuriile care se aflau în hotel", a spus oficialul.

Rușii au furat găinile din curțile ucrainenilor

Rușii au pătruns, de la începutul invaziei, și în locuințele civililor, de unde au furat tot ce au găsit.

Un ucrainean a surprins un grup de militari ruși care fură găini. Bărbatul a filmat de la fereastră cum armata lui Putin bagă păsările în sac. Bărbații au intrat în curtea unor vecini și au luat găinile imediat. Videoclipul a ajuns imediat pe rețelele de socializare.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți. Ministerul rus al apărării susține că recrutarea nu are nicio legătură cu Ucraina

Filmarea cu soldații furăcioși a făcut înconjurul internetului.
Militarii președintelui rus Vladimir Putin au fost filmați chiar de un ucrainean, iar imaginile au fost urcate pe Twitter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si