Cel care desfășoară încă din luna martie 2021 cercetări despre coagularea cheagurilor de sânge din corp după administrarea vaccinurilor AstraZeneca și Jphnson & Johnson este Rolf Marschalek, profesor la universitatea Goethe din Frankfurt.

Cercetătorul a declarat că studiul său a arătat că problema este cauzată de vectorii adenovirus pe care ambele vaccinuri îi utilizează pentru a livra proteina spike a virusului Sars-Cov-2 în organismul uman.

Cele două vaccinuri anti-COVID-19 trimit proteina spike în nucleul celulei. Odată ajunse în nucleul celulei, anumite părţi ale proteinei spike se îmbină sau se despart, creând versiuni mutante, care nu sunt capabile să se lege de membrana celulară unde are loc imunizarea importantă. În schimb, vaccinurile pe bază de ARNm, cum ar fi cele dezvoltate de BioNTech/Pfizer şi Moderna nu pătrund niciodată în nucleu.

Teoria lui Marschalek susține faptul că proteinele mutante plutitoare sunt secretate de celule în corp, declanşând cheaguri de sânge la aproximativ una din 100.000 de persoane.

Citeste si: Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani

Care este rezolvarea 

Rolf Marschalek este de părere că ar exista o rezolvare, în cazul în care dezvoltatorii de vaccinuri anti-COVID pot modifica secvenţa proteinei spike pentru a preveni divizarea acesteia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro

Johnson & Johnson a luat deja legătura cu laboratorul Marschalek pentru a cere îndrumări şi a căutat modalităţi de a-şi adapta vaccinul pentru a preveni îmbinarea, a spus el.

„Susţinem cercetarea şi analiza continuă a acestui eveniment rar, pe măsură ce lucrăm cu experţi medicali şi cu autorităţile globale din domeniul sănătăţii.

Aşteptăm cu nerăbdare să examinăm şi să facem cunoscute datele pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a anunțat compania Johnson & Johnson.

Marschalek a declarat că a prezentat concluziile laboratorului său Institutului Paul-Ehrlich al guvernului german şi organismului consultativ al ţării privind vaccinarea şi imunizarea.

„Au fost surprinşi de descoperirile noastre, pentru că nimeni nu se gândea la problema îmbinării”, a mai declarat Rolf Marschalek.

Citeste si: Cum va arăta certificatul verde de vaccinare digital al UE și de când va fi acesta disponibil

Câte cazuri de tromboză au fost descoperite până acum

Câte cazuri de tromboză s-au descoperit[Sursa foto: PixaBay]

Cazurile de tromboză au fost descoperite la 309 din cele 33 de milioane de persoane care au primit vaccinul AstraZeneca în Marea Britanie, provocând 56 de decese. În Europa, cel puţin 142 de persoane s-au confruntat cu problema cheagurilor de sânge din cei 16 milioane de beneficiari ai vaccinului.

Totodată, această reacţie rară de coagulare a sângelui a întrerupt vaccinarea cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson în multe ţări.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si