Salariile politistilor cresc cu 10%, iar cele ale personalului civil din sistemul de ordine publica cu 15%

Ministerul de Interne, Carmen Dan, a anuntat vineri, la inceputul sedintei de Guvern, ca propune majorarea cu 10% a salariilor de functie ale politistilor si cu 15% a salariilor de baza ale personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, explicand ca se elimina astfel unele discrepante intervenite in salarizarea dintre militari si functionarii publici cu statut special.

Author: V.P. Webeditor: A.L. vineri 04 august 2017 , 14:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Propunem pentru salariile

politistilor din Ministerul Afacerilor Interne o majorare cu 10% a cuantumului brut al salariilor de functie. De asemenea, propunem o majorare cu 15% a cuantumului brut al salariilor de baza ale personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil care a beneficiat deja, din cadrul Ministerului Apararii Nationale si a institutiilor aflate in subordinea sa”, a declarat Carmen Dan la inceputul sedintei de Guvern.

Ministrul de Interne a explicat ca astfel vor fi eliminate unele discrepante intervenite in salarizarea dintre militari si functionarii publici cu statut special constatate prin majorarea salariilor cu 15% in ceea ce priveste personalul militar si civil.

”Asa cum am spus, intentionam sa eliminam sau sa mai facem un pas in eliminarea discrepantelor in ceea ce priveste stabilirea salariilor lunare ale personalului care deserveste sistemul de ordine publica si siguranta

nationala ”, a mai spus Dan.

Citeste si: Radu îi dă speranțe deșarte Cristinei. Concurentul i-a dezvăluit că ar fi așteptat-o afară, dacă ar fi fost eliminat în gală. Ce spune Cristina despre decizia fostului ei iubit- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat, luni, ca salariile politistilor vor creste cu 10%. Ea a precizat ca pregateste actul normativ pentru sedinta de Guvern din aceasta saptamana si ca majorarea se va aplica din momentul intrarii in vigoare a acestuia. Ministrul anunta ca vor fi angajati 4.000 de oameni in sistem si ca pensionarea din MAI in conditiile actuale se va mai putea face pana in 15 septembrie.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si