Propunem pentru salariile politistilor din Ministerul Afacerilor Interne o majorare cu 10% a cuantumului brut al salariilor de functie.

De asemenea, propunem o majorare cu 15% a cuantumului brut al salariilor de baza ale personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil care a beneficiat deja, din cadrul Ministerului Apararii Nationale si a institutiilor aflate in subordinea sa”, a declarat Carmen Dan la inceputul sedintei de Guvern.

Ministrul de Interne a explicat ca astfel vor fi eliminate unele discrepante intervenite in salarizarea dintre militari si functionarii publici cu statut special constatate prin majorarea salariilor cu 15% in ceea ce priveste personalul militar si civil.

”Asa cum am spus, intentionam sa eliminam sau sa mai facem un pas in eliminarea discrepantelor in ceea ce priveste stabilirea salariilor lunare ale personalului care deserveste sistemul de ordine publica si siguranta nationala ”, a mai spus Dan.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat, luni, ca salariile politistilor vor creste cu 10%. Ea a precizat ca pregateste actul normativ pentru sedinta de Guvern din aceasta saptamana si ca majorarea se va aplica din momentul intrarii in vigoare a acestuia. Ministrul anunta ca vor fi angajati 4.000 de oameni in sistem si ca pensionarea din MAI in conditiile actuale se va mai putea face pana in 15 septembrie.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si