Nu mai este nicun secret că salata de vinete este unul dintre cele mai favorite preparate din bucătărie. Iată cum se prepară corect!
Salata de vinete este unul dintre preparatele vedetă din sezonul cald. Se prepară foarte ușor și au un gust formidabil. Iată rețeta pas cu pas!
Ingrediente salată de vinete
- 2 vinete mari, cu coaja lucioasa si cu o consistenta usor pufoasa (cred ca vinetele sunt singura leguma care nu trebuie sa fie tare cand o achizitionam)
- 1/2 ceapa mica
- 50-60 de ml. de ulei
- sare, zeama de lamaie dupa gust
- optional: 1 lingurita de mustar, 1 galbenus de ou crud
Mod de preparare
Primul pas este coacerea vinetelor. Perforați coaja cu o furculiță când puneți vinetele la copt. După ce s-au copt lăsați-le la scurs.
Citeste si: Supă cremă de dovlecei. Ingredientul care îi dă toată savoarea
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra.
Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.Vinetele tocate se adaugă intr-un castron si din acest moment există două metode de a le găti:
- Pentru salata de vinete cu maioneza, se pune peste vinetele tocate ceapa fin tocata si 2-3 linguri cu vârf de maioneza, se amesteca si se pune după gust sare si zeama de lamaie.
- Salata de vinete: Se adauga peste vinetele tocate din castron ceapa,un strop de sare, mustarul si galbenusul de ou. Uleiul se toarna ușor in timp ce se amesteca cu o lingura de lemn intr-un singur sens pentru a nu se tăia. La final, salata se poate drege cu putina zeama de lamaie. Va avea gustul si consistenta unei salate de vinete cu maioneza, dar nu contine chiar atât de mult ulei.
Citeste si: Salată de roșii. Trei variante de preparare delicioase
O altă variantă de a face salata de vinete este următoarea:
Poți utișiza un bătător din lemn, special pentru vinete sau se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită. Este recomandat că această să fie mai degrabă fină.
Un aspect zgrumțuros înseamnă şi o textură neplăcută, cu fibre şi sâmburi.Citeste si: Fasole verde cu usturoi. Cum se prepară ca să iasă super gustoasă
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.