Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”

Incursiune de poveste la granița Ardealului cu Banatul.

Author: Diana Bostan vineri 07 ianuarie 2022 , 17:19

roventura

ROventura

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Călătoria “ROventura” continuă, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la granița Ardealului cu Banatul. George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne propun un periplu printre bogățiile din cele două regiuni istorice, în urma căruia ne vom simți și mai apropiați

de valorile autentice, românești.

Incursiune de poveste la granița Ardealului cu Banatul

Pentru început, mergem să gustăm “apă cu Aur” din munții Banatului, apoi batem la porțile Țării Zarandului, unde aflăm istoria Cetății Ineului și ne bucurăm de ospitalitate, că-n vremuri de demult, la Conacul Sfântul Sava Brancovici.

Banatul Montan este plin de bogății, atât la suprafață, cât și în adâncuri și, pe lângă atracțiile turistice clasice, ne vom bucura și de o experiență inedită; un tur al stației de îmbuteliere a apei. Vom afla, astfel, povestea apei cu Aur și Argint care s-a răspândit rapid, din munții Banatului, în întreaga lume.

Citeste si: „Teo Show” revine cu un nou sezon, din 10 ianuarie!

Vor explora valorile autentice, românești

ROventurienii ne poartă pașii apoi prin trei județe, din Caraș-Severin, vom înnopta în Timiș, chiar în capitala Banatului, înainte de a ne îndrepta spre Ineu, destinația finală, din județul Arad. Aflați doar în tranzit, de-această dată, ne vom bucura de o experiență frumoasă de cazare cu mic dejun în “coasta” Timișoarei.

Citeste si: Accident grav pe E85, în Vrancea. Un TIR și o autoutilitară s-au ciocnit. Două persoane și-au pierdut viața, iar o persoană a fost grav rănită- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer a luat ambii copii la ea acasă! Imagini emoționante, după divorț- wowbiz.ro

Călătorii noștri ne poartă pașii mai departe, într-un loc reprezentativ pentru istoria Aradului, cetatea Ineului, locul din care începem descoperirea nestematelor de pe valea Crișului Alb.

Aici, la Cetatea Ineului vom putea admira cele două curți interioare, vom explora exteriorul și vom află o sumedenie de povești. Reabilitarea cetății, care ar urmă să fie gata în următorii doi ani, vor face că Ineul să strălucească din nou. Oricare ar fi fost vremurile, Ineul a fost mereu un loc plin de viață iar acest fapt e onorat, astăzi, chiar prin trudă celor de la conacul Sfântul Sava Brancovici. 

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citeste si: "ROventura" începe noul an la Pecica, în Arad, cu tradiții de hotar, povestea Pitei de Pecica și a celor mai importante obiective turistice din Lunca Mureșului g


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si