Vom avea ocazia să descoperim împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, o minunăție de oraș, fostă capitală a Țării Românești și leagăn al monarhiei, Curtea de Argeș, un loc cu o sumedenie de povești de spus.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Casa din grajd nu e acasă

Legenda și istoria își dau mâna, la Curtea de Argeș, pentru o călătorie de neuitat.

Biserica Domnească, prima oprire a roventurienilor, ne prezintă dovezile arheologice ale locului, care vin să ateste vechimea și continuitatea locuirii pe aceste meleaguri.  Odată ce pășim în biserică vom descoperi adevărate opere de artă, pentru că fiecare perete poartă câte o podoabă unicat.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”: Curtea de Argeș, leagăn al Monarhiei

Citeste si: Ce-și dorește Roxana Nemeș de ziua ei? Dezvăluiri inedite la “Dimineața cu noi”

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”: Curtea de Argeș, leagăn al Monarhiei

Citeste si: “Casa iubirii” va primi invitaţi speciali în fiecare sâmbătă: specialişti în diferite domenii şi artişti ai momentului sau chiar membri ai familiilor concurenţilor

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”- wowbiz.ro

Muzeul Municipal se află chiar peste drum de Curtea Domnească și expune, pe lângă cele peste 12 mii de piese, o seamă de manifestări culturale de excepție.  

Un minunat popas ne va face să ne bucurăm de atmosfera fermecătoare a casei cu aspect de conac, din vecinătatea Curții Domnești, un cadrul perfect pentru o desfătare culinară, cu stofă regală.

Curtea de Argeș, leagăn al Monarhiei

Călătorii noștri ne vor purta pașii apoi către una dintre cele mai cunoscute și vizitate mănăstiri din România. Mănăstirea Curtea de Argeș, un impresionant lăcăș care ascunde splendide povești,iar fiecare detaliu, dezvăluie câte o curiozitate.

Citeste si: Sfatul specialistului la “Dimineața cu noi”: cum să ne amenajăm corect și frumos un apartament de familie

Detaliile sunt sculptate cu măiestrie în piatră iar ultima din cele trei restaurări ale bisericii s-a făcut în vremea regelui Carol I al României.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”: Curtea de Argeș, leagăn al Monarhiei

Citeste si: “Casa iubirii”, reality show-ul prezentat de Andreea Mantea, începe pe 4 aprilie, la Kanal D!

Citeste si: Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor. „Nu o să fie nici cu Antoni, atât pot să zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cât costă taxa de moștenire în 2024?- radioimpuls.ro

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”: Curtea de Argeș, leagăn al Monarhiei

Citeste si: Mioara Velicu, Doamna cântecului popular moldovenesc, invitată duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Aici, vestitul arhitect francez, André Lecomte du Noüy și-a pus amprenta pe lucrările de restaurare, la fel cum a făcut-o și la Notre-Dame, din Paris sau la Trei Ierarhi, din Iași. Ne bucurăm de ocazia unică de a admira această capodoperă, bine păstrată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citeste si: George Tănase, matinalul de la “Dimineața cu noi”, dezvăluiri incredibile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si