Tragedia de pe munte, în care o tânără de doar 19 ani și-a pierdut viața, a făcut înconjurul României. Moartea Dianei a lăsat în urmă cu iubit cu inima frântă și o familie îndoliată și îndurerată pe viață.

Maria Diana se bucura de un traseu montan, alături de iubitul ei, când a fost atacată de un urs, aruncată într-o prăpastie și ucisă de animalul sălbatic, chiar sub privirile tânărului care o însoțea.

Citește și: VIDEO Filmul tragediei de la Bușteni, unde Maria Diana a murit atacată de urs. Pas cu pas prin ultimele clipe de viață ale tinerei. "Preferam să fiu eu în locul ei"

Urs

Urs

[Sursa foto: Freepik]

Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă, după moarte tinerei

Situație este una tristă, dar și revoltătoare, având în vedere că problema urșilor în România a fost discutată la nivel înalt de mai multe ori, însă continuând să crească apelurile de urgență la 112.

În acest sens, acum, președintele României recunoaște că țara noastră este depășită de problema urșilor și își dorește să se ia măsuri pentru a salva populația, fără ca, dacă este posibil, să rănim animalele.

Pledează pentru o cale de mijloc carezolvare a acestei probleme, dar subliniază că ”nu putem proteja animalele în detrimentul oamenilor”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

De asemenea, Klaus Iohannis a mărturisit că și el a parcurs un traseu montan în Munții Bucegi chiar cu câteva zile înainte de moartea tinerei de 19 ani.

A rămas șocat când a aflat ce s-a întâmplat la o mică distanță de locul unde și el s-a aflat și transmite acum condoleanțe familiei fetei.

Totodată, le cere celor responsabili, așteptând o reacție cât mai rapidă, să rezolve problema urșilor, dacă ne dorim să avem în continuare un turism responsabil și vieți care nu se mai pierd prin munți.

Maria Diana

Maria Diana 

[Sursa foto: Facebook ]

Citește și: VIDEO Controversă națională: urșii, în bătaia puștii. Ce spun mai marii țării. În scandal a intervenit și Klaus Iohannis

„Da, cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. Sâmbătă am fost și eu pe un traseu din Munții Bucegi și după puțin timp să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi pare foarte rău pentru victimă și pentru familia ei.

Îmi pare foarte rău și pentru România, pentru că avem resurse naturale incredibile și nu prea știm să le gestionăm cum trebuie. Problema cu urșii nu e deloc nouă.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Electric Castle 2024! Experienţe memorabile şi un line-up impresionant în ultima zi a festivalului- radioimpuls.ro

Clasa politică a reacționat de fiecare dată la aceste incidente nefericite doar punctual. E o mare emoție, se convoacă o ședință de Guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe.

Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos, trebuie să înțelegem că nu avem cum să lăsăm oameni să fie omorâți de animale, cum nu cred că animalele trebuie să fie pentru distracție.

Calea de mijloc trebuie găsită și sper că cei responsabili să găsească o soluție reală. E evident că avem prea mulți urși, prea multe incidente unde oameni sunt răniți sau chiar uciși de urși și nu se poate continua așa.

Nu sunt vânător și nici specialist, dar sunt destui și este cazul să vină cu o soluție legislativă care să respecte normele europene, dar și viața oamenilor. Nu putem să protejăm animale în detrimentul oamenilor”, a reacționat Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si