Viceprimarul comunei Paulis, Viorel Petruta, a fost fost demis printr-un ordin al prefectului de Arad in 29 iunie, dupa ce institutia a fost informata, alaturi de Primaria si Consiliul Local Paulis, ca edilul nu mai este membru al PRU, partid pe listele caruia a fost ales consilier local.

PRU, printr-un document semnat de presedintele de la nivel national, Bogdan Diaconu, a informat autoritatile in 28 iunie, cerand "vacantarea postului de consilier local" ocupat de Viorel Petruta.

Fostul viceprimar sustine ca in 17 iulie s-a intors din concediul legal de odihna si a constatat ca nu mai are birou in Primaria Paulis.

"Mi-am gasit biroul ocupat de catre administratorul public. Mie nu mi s-a comunicat nimic in legatura cu pieredea functiei. Nu am primit niciun document", a declarat, miercuri, pentru News.ro, viceprimarul demis.

Acesta si-a instalat un birou in strada si sustine ca va lucra in continuare pana cand va primi oficial un document privind demiterea sa,

dar si o motivare din partea conducerii centrale a PRU privind excluderea sa din partid.

"Eu am fost ales cu sute de voturi si oamenii au asteptari de la mine. Am audiente programate, nu pot sa nu ma prezint. Cum nu mai am birou, mi-am adus o masa si un scaun si stau pe trotuarul din fata Primariei", a spus Petruta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Localnicii care miercuri dimineata au mers in audienta la fostul viceprimar s-au declarat surprinsi ca acesta nu mai este in functie.

"Am venit in legatura cu fondul funciar, pentru ca viceprimarul face parte din Comisia de fond funciar, iar de la primar nu mi s-au dat raspunsuri la scrisorile mele. Nu stiu cum rezolvam noi in strada problemele, cred ca in primarie ar trebui", a spus Ioan Ardelean, localnic programat la audiente.

Viceprimarul demis si-a inceput ziua de lucru dupa ce a semnat condica, afirmand ca face asta de cand a revenit din concediu si va continua sa semneze zilnic.

"La ora 8,00 cand ajung semnez, la ora 16,00 cand plec, semnez. Daca e sa ne luam dupa decizia partidului, de excludere, eu nu mai trebuia sa fiu viceprimar din luna februarie, cand am fost inlaturat alaturi de multi membri din tara. De atunci PRU nu mi-a comunicat motivul", a spus Petruta.

Primarul comunei, Ioan Turcin, a declarat ca a fost nevoit sa-i ia biroul, in urma ordinului emis de prefect.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

"Am colaborat bine cu viceprimarul, si-a facut datoria in teren, dar am respectat procedurile. Am vazut ca a adus o masa si un scaun, cred ca de la un restaurant vecin, si s-a instalat in fata Primariei, nu stiu de ce", a spus edilul-sef.

Viorel Petruta spune ca urmatorul sau demers este sa dea in judecata PRU.

In judetul Arad, PRU nu mai are conducere din luna februarie, de cand a fost demisa, iar liderii nationali nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere.

Sursa FOTO: aradon.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si