Constanța intră în scenariul ROȘU. Ce restricţii se impun?

Municipiul Constanţa intră în scenariul roşu, după depăşirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori. Restaurantele, cinematografele şi teatrele vor fi închise.

Author: Georgiana Balaban miercuri 10 martie 2021 , 20:14

scenariu roșu la constanța
Constanța a intrat în scenariul Roșu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Municipiul Constanţa intră în scenariul roşu după depăşirea pragului de 3 la mie în privinţa ratei de infectare cu noul coronavirus, iar restaurantele, cinematografele şi teatrele vor fi închise.

Măsura intră în vigoare de la miezul nopţii de miercuri spre joi şi este valabilă 14 zile.

Citeste si: Copii infectați cu noua tulpină britanică. Ce spun specialiștii

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat, miercuri, că în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost constatată depăşirea pragului de 3 la mie în ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19.

Rata de infectare a crescut la Constanța

scenariu roșu la constanța
A crescut rata de infectare în Constanța.[Sursa foto: PixaBay]


"Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante.
Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise. De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariu, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv”,
a afirmat Silviu Coşa.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Citeste si: Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia

El a precizat că şcolile vor funcţiona ca şi până acum, singura modificare fiind că elevii din ciclul terminal vor învăţa în sistem hibrid.

"Şcolile, prin modificarea la sfârşitul săptămânii trecute, a ordinul 3235, vor funcţiona şi la depăşirea pragului de trei la mie până la depăşirea unui prag de şase la mie, dar într-un sistem hibrid, în sensul în care copiii din învăţământul preşcolar şi elevii din ciclul primar, precum şi cei din ani terminali vor veni la şcoală, cu menţiunea că cei din ani terminali vor aplica acel sistem hibrid, în sensul în care jumătate din ei vor fi prezenţi fizic la cursuri, ceilalţi în sistem online”, a explicat prefectul Constanţei.

Citeste si: Un pacient, infectat cu coronavirus, s-a aruncat de la etaj într-un spital din Arad

Măsura intră în vigoare joi, la ora 00.00, şi este valabilă timp de 14 zile.

Miercuri, rata de incidenţă în municipiul Constanţa este de 3,20.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si