Scenariul sumbru pentru iarna aceasta. „Există risc de blackout în România, depinde cum va fi iarna”

Blackout-ul este unul dintre cele mai populare subiecte în acest moment, iar până acum, România nu pare a fi ferită de întuneric.

Author: Ana-Maria Costea joi 17 noiembrie 2022 , 18:12

Scenariul sumbru pentru iarna aceasta. „Există risc de blackout în România, depinde cum va fi iarna”

Scenariul sumbru pentru iarna aceasta. „Există risc de blackout în România, depinde cum va fi iarna”

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

România stă sub amenințarea blackout-ului, țara noastră riscând să intre într-o pană majoră de curent. Astfel, iarna aceasta ar putea fi decorată cu întuneric, nu cu luminițe.

Citește și: Pericol de BLACKOUT de luna viitoare. Cum vom trece peste perioada rece

România, sub amenințarea blackout-ului

„Riscul există întotdeauna în funcție de cât de grav va fi la iarnă”, a spus Adrian Borotea, vicepreședintele Asociației Române, potrivit Antena3.

Adrian Borotea a fost întrebat dacă ar trebui să ne pregătim pentru blackout și dacă România este amenințată de posibilitatea producerii unei pene majore de curent.

„Sigur că riscul există întotdeauna în funcție de cât de grea este iarna, cum stăm cu cu depozitele de gaze, cum stăm cu energia, cu producătorii, cu stocurile de cărbune și așa mai departe, cu apa din lacuri și nu în ultimul rând, debitul pe Dunăre.

Un lucru bun însă este că energia eoliană în cursul iernii este perioada în care se produce cel mai mult și atunci acest lucru va ajuta în mod sigur, nu numai sistemul energetic, dar și va crește siguranța în alimentare a consumatorilor din țară. Avem momente și ați menționat dumneavoastră 27% zilele trecute în luna septembrie de exemplu, în 18 septembrie energia eoliană a reprezentat 40% din consumul energiei. Deci sunt ore sunt zile sunt săptămâni și chiar luni în care energia eoliană are un cuvânt bun de spus”, a răspuns vicepreședintele Asociației Române.

Citește și: Ucrainenii se pregătesc de blackout

„Aceste dese schimbări legislative și faptul că toată lumea s-a întrebat cine este marele câștigător din toate aceste mișcări și răspunsul este foarte clar din discuțiile pe care le-am avut și da, chiar din rezultate, marele câștigător este statul. Pentru că, cu cât prețurile sunt mai mari, cu atât impozitele sunt mai mari, contribuțiile sunt mai mari, TVA-ul și așa mai departe", a mai adăugat Adrian Borotea.

Citește și: Isteria „Blackout” golește magazinele


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si