Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Ce au declarat oficialii celor două țări

Rusia și Ucraina au anunțat că va urma un schimb de câte 50 de prizonieri de război, după ce Ucraina a eliberat 50 de soldați ruși.

Author: Diana Bostan joi 24 noiembrie 2022 , 18:34

rusia

Război Rusia-Ucraina

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Soldații ruși vor ajunge la Moscova pentru asistență medicală și psihologică necesară.

Rusia și Ucraina vor face un schimb de prizonieri

”La 24 noiembrie, în urma procesului de negocieri, 50 de militari ruşi au fost restituiţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev, care se aflau în pericol de moarte în captivitate”, a menţionat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit CNN.

Citește și: ''Lucrăm pentru a lovi Rusia acolo unde o doare". Cum răspunde UE după noile atacuri devastatoare ale Moscovei

Printre cei 50 de prizonieri se numără 48 de soldaţi şi doi ofiţeri, printre ei infanterişti, grăniceri şi membri ai forţelor terestre. 

Soldații ruși vor ajunge la Moscova pentru tratament

”Am reuşit să aducem înapoi 19 apărători ai Mariupolului... precum şi 15 prizonieri (de război) de la centrala nucleară Cernobîl şi şapte de pe Insula Şerpilor”, a spus Iermak.

Citește și: Un bărbat autoproclamat „călător în timp” a devenit viral cu imagini despre cum ar urma să înceapă Al Treilea Război Mondial

”Continuăm să căutăm soluţii pentru eliberarea tuturor oamenilor noştri din captivitate. Sunt recunoscător pentru munca depusă de Cartierul General de Coordonare pentru Tratarea Prizonierilor de Război. Îi vom aduce înapoi pe toţi”, a spus el într-un comunicat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si