Școli închise de coronavirus. Anunț despre aplicarea scenariului roșu în toată țara

Tot mai multe școli trec în scenariul roșu de predare online, pe măsură ce pandemia de coronavirus prinde o amploare tot mai mare în România. În acest context, elevii trag un semnal de alarmă către Ministerul Educației.

Author: Razvan Ilie miercuri 07 octombrie 2020 , 21:00

elevi
Scoli închise în România, în toate județele
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că este "extrem de important" ca şcolile să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, "scenariu care pare din ce în ce mai probabil" în contextul creşterii numărului de

persoane infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Educației a anunțat miercuri că încă 11 școli și grădinițe au intrat în scenariul roșu de ieri și până astăzi, în contextul pandemiei COVI-19. În total, 355 de unități de învățământ organizează cursurile exclusiv online, iar 4.842 în scenariu hibrid.

Situația se poate agrava de la o zi la alta în condițiile în care România a ajuns la un record zilnic de aproape 3000 de cazuri de îmbolnăviri.

Consiliul Elevilor: Tranziția la educația exclusiv online, scenariul cel mai probabil

" Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie.

Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate!", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat de presă.

Lipsa materialelor de protecţie sanitară oferite de către autorităţi "şi-a spus cuvântul" pentru mulți elevi, aceştia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât "nu îşi pot permite" procurarea măştilor şi a dezinfectanţilor în fiecare zi, spune Consiliul elevilor.  

Alți elevi din București, confirmați cu coronavirus

Trei elevi de la trei unităţi de învăţământ au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus miercuri, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4. "Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a trei unităţi de învăţământ de pe raza Sectorului 4, după ce în cursul zilei de astăzi(...) alţi 3 elevi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2", a precizat autoritatea locală.

Conform sursei citate, au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19: un elev de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", unul de la Şcoala Gimnazială Nr.

190 şi altul de la Şcoala Gimnazială Nr. 189.

"La peste 1000 de cazuri pe zi, Bucureștiul poate intra în stare de urgență"

Starea de urgență ar putea reveni în Capitală mai repede decât se aștepta oricine. Explozia de cazuri noi de coronavirus, atât la nivel național, dar în special în București, aduce în prim plan scenariile pesimiste, care păreau neverosimile cu două-trei săptămâni în urmă.

”Să știți că dacă rata de incidență depășește 3 și  am ajunge la o mie de cazuri pe zi  se poate intra în starea de urgență. Se poate reveni la starea de urgență cu care am început”, a declarat prefectul Gheorghe Cojanu, potrivit Libertatea.ro.

De menționat că numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus în Capitală  a trecut din nou de cifra 500, miercuri 7 octombrie, după recordul de luni de 562 de infectări în ultimele 24 de ore. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt... Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt împreună de 30 de ani
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si