Situație gravă la ATI. În București nu mai este nici un loc liber

Spitalele care tratează pacienți cu COVID-19 sunt din nou sub presiune. De la o zi la alta crește numărul de infectări și numărul celor care fac forme grave ale bolii.

Author: Catalina Popa luni 15 martie 2021 , 14:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Duminică au fost raportate 4.383 de noi cazuri, în timp ce în secțiile de terapie intensivă sunt 1.232 de pacienți. În toată țara, mai sunt libere doar 30 de paturi la ATI pentru bolnavii de COVID. În București, duminică seara, deja nu mai era niciun pat liber. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat duminică seara că se va redeschide spitalul mobil de la Lețcani, iar în București vor fi instalate două unități mobile de terapie intensivă, la Spitalele Sfântul Ioan și Victor Babeș.

Citeste si: În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00. Decizia CNSU a intrat în vigoare din 14 martie

Citeste si: Orașul Bragadiru întră în carantină pentru 14 zile. Ce spune prefectul Capitalei despre carantina în București

Citeste si: Cele mai afectate județe de coronavirus. Capitala se află în top


Spitalul Judeţean Buzău şi Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde sunt trataţi bolnavi de coronavirus, nu mai au niciun loc liber la terapie intensivă

Spitalul Judeţean Buzău şi Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde sunt trataţi bolnavi de coronavirus, nu mai au, luni, nici un loc la terapie intensivă. toate cele 24 de paturi destinate pacienţilor în stare gravă fiind ocupate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, luni, nici un loc nu mai e disponibil în secţia de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu coronavirus. toate cele 12 paturi sunt ocupate.

"Pe secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău toate cele 12 locuri sunt ocupate. Sunt internaţi pacienţi cu vârstele cuprinse între 48 şi 93 de ani. O parte dintre aceştia sunt intubaţi, o parte sunt pe mască de oxigen. Dintre cei 12 pacienţi, 4 sunt veniţi prin transfer de la alte spitale din ţară, respectiv din Bucureşti şi un pacient este venit din Spitalul Rm. Sărat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă.

Nici la Spitalul support din Rm.Sărat nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

Potrivit conducerii spitalului, toate cele 12 paturi sunt ocupate, de asemenea fiind folosite şi toate cele 6 ventilatoare

În Spitalul Municipal din Rm.Sărat sunt internaţi luni 87 de pacienţi, faţă de săptămâna trecută, numărul bolnavilor dublându se.

Judeţul Buzău se apropie de pragul de 10.000 de bolnavi infectaţi cu coronavirus, de la debutul pandemiei şi 273 de morţi.

Medicii de la terapie intensivă cer reintroducerea Germaniei în carantină, pentru a împiedica al treilea val covid-19

Asociaţia germană a medicilor de la terapie intensivă a cerut luni o reimpunere- imediată- a unor restricţii dure în vederea opririi celui de-al treilea val de covid-19 în ţară, după ce autorităţile tocmai le-au relaxat, relatează AFP.

”Potrivit datelor de care dispunem şi din cauza răspândirii britanice (a noului coronavirus), preconizăm foarte puternic o revenire la o carantină imediat, pur şi simplu pentru a împiedica al treilea val” covid-19, a anunţat la postul public germn de radio Christian Karagiannidis, directorul ştiinţific al Asociaţiei Medicilor de la Terapie Intensivă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si