Se dau mărțișoare și flori la școală de 1 martie 2021? Anunțul Ministerului Sănătății

Ministrul Educației a vorbit despre ordinul comun MS care prevede interzicerea schimbului de obiecte personale la școală. Sorin Cîmpeanu a făcut referiri la ordinul Ministerului Sănătății.

Author: Georgiana Balaban miercuri 24 februarie 2021 , 14:01

se dau flori și mărțișoare la școală de 1 martie 2021
Mărțișoare pentru 1 martie 2021.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut, miercuri, precizări referitoare la ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii care interzice schimbul de obiecte personale la şcoală, prevedere interpretată ca o interdicţie referitoare la oferirea de flori şi mărţişoare.

Conform ministrului, o floare sau un mărţişor nu sunt obiecte personale, iar ministerul Educaţiei nu a transmis nicio interdicţie în acest sens, nici măcar cu titlu de recomandare.

Citeste si: Elevii ar putea renunța la masca de protecție în timpul orelor de sport? Sorin Cîmpeanu s-a consultat cu reprezentanții din Ministerul Sănătății

Va continua obiceiul de a oferi flori și mărțișoare de 1 martie, anul acesta?!

Întrebat dacă mărţişoarele şi florile se încadrează în categoria ”obiecte personale”, având în vedere că ordinul comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii spune clar că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, ministrul Educaţiei a precizat: ”Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educaţiei, aşa este.

Ordinul de ministru comun, Educaţie- Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărţişor nu consider că este un obiect personal. Aşadar, Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.

Citeste si: Cîmpeanu: Îndrăznesc să fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care să închidem şcolile din nou

se dau flori și mărțișoare la școală de 1 martie 2021
Flori de 1 martie 2021.[Sursa foto: PixaBay]

Solicitat, la Antena 3, să precizeze dacă, dat fiind că ordinul este comun, va discuta şi cu ministrul Sănătăţii, să nu considere florile şi mărţişoarele obiecte personale, Sorin Cîmpeanu a replicat: ” Deocamdată, şcolile sunt în subordinea Ministerului Educaţiei. Iar Ministerul Educaţiei nu a transmis nicio interdicţie în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Şi nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Peste 60.000 de angajați din învățământ ar vrea să se vacinneze în săptămâna următoare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si