Tot mai puțini elevi de clasa a XII-a la școală. Anunțul Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a transmis, joi seara, că majoritatea cadrelor didactice sunt dezamăgite de prezența mult mai slabă a elevilor din clasele a XII-a. Sorin Cîmpeanu spune că elevii s-au obișnuit să învețe în mediul online.

Author: Georgiana Balaban vineri 12 februarie 2021 , 08:23

sorin cîmpeanu despre eleviii de clasa a XII a
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, potrivit relatărilor profesorilor, prezenţa în bănci a elevilor de clasele a XII-a este mult mai scăzută comparativ cu prezenţa înregistrată în primele zile ale semestrului al doilea la învăţământul primar şi la grădiniţe.

Ministrul consideră că o explicaţie pentru acest fapt poate fi obişnuinţa elevilor mari de a învăţa online.

Citeste si: În ce situație s-ar putea închide, din nou, școlile? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Atunci este o mare problemă”

„Avem acea situaţie a elevilor de clasa a XII-a. Am discutat cu multe cadre didactice, sunt puţin dezamăgite de prezenţa mult mai slabă decât cea înregistrată în învăţământul primar şi în grădiniţe”, a declarat ministrul Educaţiei, joi seară, într-o emisiune la Digi 24.

Citeste si: Cum vor fi copiii testați anti-covid la școală? Ce trebuie să facă părinții

Eleviii obișnuiți să studieze de acasă

Sorin Cîmpeanu a oferit și o explicație.

Citeste si: Alertă la școala Sfântul Andrei din Capitală! Primul elev a fost testat pozitiv cu COVID-19 după redeschiderea școlilor

sorin cîmpeanu despre eleviii de clasa a XII a
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]

Întrebat care ar fi explicaţia pentru această situaţie, Sorin Cîmpeanu a răspuns că presupunerea sa este aceea că elevii mai mari au deprins învăţarea în sistem online.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu anunță modificări privind deplasarea copiilor la școală: "În cazul în care există o certificare medicală..."

„Sunt deja în perioadă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, şi-au format deja, cei de clasa XII-a, au o altă atitudine faţă de societate, faţă de tehnologie, probabil că şi-au format deja reflexul de învăţare online mai repede decât cei mici- pentru că la cei mici predarea online, aşa cum am spus-o de fiecare dată, este mult mai dificil de imaginat- şi se pregătesc de examenul de Bacalaureat, presupun”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si