VIDEO - Se vinde covorul lui Ceaușescu! Are trei metri pătrați și valorează 40.000 de euro

Din seria „ce mai vând românii pe internet”, ne-a atras atenția un... covor. Și nu orice fel de covor, ci unul cu portretul soților Ceaușescu, de 3 metri pătrați în valoare de 40 de mii de euro. Proprietarul, un colecționar pasionat, îl dă pentru a investi banii în afacerea copiilor.

Webeditor: Mircea Pop joi 18 noiembrie 2021 , 09:45

Se vinde covorul lui Ceaușescu[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Printre mașini second-hand, joburi și haine, pe o cunoscută platformă de comerț online a apărut o „pasăre rară”: un covor cusut manual din lână cu portretul soților Ceaușescu, pe care proprietarul vrea nici mai mult nici mai puțin de...

40 de mii de euro. Am sunat și noi la numărul de pe site și am dat de domnul Dineș- un pasionat colecționar de artă și obiecte vechi, care ne-a spus povestea fascinantă a tapiseriei.

”- Domnule Dineș e o onoare pentru mine să pășesc pe o piesă unicat, acest covor cu portretul soților Ceaușescu, vreau sa-mi spuneti povestea lui.

- Deci acest covor a fost achizitionat de mine acum 20 si ceva de ani de la licitatia bunurilor sotilor Ceausescu.

La acest covor au lucrat 4 detinute timp de doi ani si dupa ce au terminat le-a eliberat.”

Ce valoare are covorul lui Nicolae Ceaușescu?

Covorul pe care Dineș l-a adjudecat în 1999 are acum o valoare greu de estimat. Dincolo de faptul că poartă efigia dictatorilor, țesătura este cea mai densă din lume- are 280 de noduri pe centimetru pătrat.

Covorul lui Ceaușescu

Covorul lui Ceaușescu

Citeste si: VIDEO- Cabana lui Ceaușescu, decor de film. Frumusețea pitorească a Munților Făgăraș l-a impresionat pe un regizor american

Octavian Dineș s-a ocupat din anii 90 cu transporturile. A fost dintotdeauna o prezență constantă la licitații de artă și obiecte unicat, cărora le-a citit potențialul.

Aici sunt chiar in sala de licitatii unde neavenitii ziceau ca robinetii la baie sunt din aur, nu erau din aur, erau doar suflate dar nu erau din aur brut.

Valoarea covorului crește de la an la an

Valoarea covorului a crescut de la an la an, iar Dineș îl vinde acum pentru a investi banii în afacerea copiilor. Iar de când a postat anunțul, a primit și câteva telefoane.

”M-a sunat dar nu dau nume, pentru ca sunt personalitati.”

Citeste si: Ce casete video avea în colecţie Nicolae Ceauşescu: „Casetele omagiale n-au fost vizionate niciodată“

Printre obiectele din colecția lui Octavian Dineș mai regăsim carpete persane, stiloul lui Nicolae Ceaușescu, dar și pahare care au aparținut cuplului de dictatori.

Citeste si: A murit Ion Pacepa. Cel mai mare spion român din vremea lui Ceaușescu avea COVID-19. "Am primit un telefon de la soţia sa"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si