Secretul unui hummus delicios. Rețeta tradițională

Secretul unui hummus delicios. Hummusul este un preparat foarte adorat de oameni. Acesta este recomandat atunci când vrei să ții post. Iată care este secretul unui hummus delicios!

Cu siguranță toți oamenii se vor îndrăgosti de acest preparat. Originea hummusului este libaneză. Au apărut multe variante de hummus de-a lungul timpului. Indiferent de tipul ales, gustul este unul foarte bun. Iată trei rețete pe care trebuie să le încerci acasă!

Humus de casă cu tahini

Ingrediente

  • 500 g năut
  • sucul a 2 lămâi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pastă tahini
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 crenguță pătrunjel

Mod de preparare

Năutul fiert se mixează în blender. Adăugați ulterior tahini. Adăugați apoi sucul de lamâie și uleiul, în timp ce se continuă mixarea, apoi usturoiul pisat.

Citeste si: Rețetă tradițională de dulceață de gutui. Iată cum se prepară!

Se scoate pasta de humus de casă într-un bol sau o farfurie. Ulterior se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat. La final, humusul se servește cu pătrunjel și lămâie.

Humus marocan – Cum se prepară

Acest preparat poate fi servit cu biscuiţi, neapărat săraţi.

Ingrediente:

  • 2 cutii năut
  • 1 linguriță chimen
  • 1/4 ceaşcă suc de lămâie
  • 1 linguriță usturoi măcinat
  • 1/3 ceaşcă miere
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • piper, după gust
  • 1/2 linguriţa sare

Citeste si: Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Trucurile gospodinelor

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele în bolul blenderului şi mixează până când obţii o pastă omogenă. Decorează cu pătrunjel verde. Poţi servi acest humus marocan cu biscuiţi săraţi.

Humus de tip guacamole

De ce i se spune aşa? Pentru că regăsim şi un avocado în lista de ingrediente.

Ingrediente:

  • 1 cană de năut fiert
  • O jumătate de avocado
  • sucul dintr-o lămâie
  • 1 cană de mazăre gatită şi răcită
  • coriandru organic
  • 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Omogenizează totul folosind blenderul, apoi decorează cu frunze de pătrunjel.

Citeste si: Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri