Șefa DIICOT a renunțat la un salariu uriaș după condamnarea soțului ei! Giorgiana Hosu a încasat venituri lunare de 4.500 de euro! EXCLUSIV

Giorgiana Hosu, șefa DIICOT, și-a dat demisia după ce soțul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu supendare.

Matei Vaihan, sâmbătă 26 septembrie 2020 , 16:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Giorgiana Hosu a demisionat joi din funcția de procuror-șef DIICOT. A luat această decizie după ce soțul ei, Dan Hosu, a fost condamnat, de Tribunalul București, la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA. Este vorba despre dosarul „Carpatica Asig”.

Dan Hosu a fost acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea informațiilor nedestinate publicității. Decizia nu este definitivă. „Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Giorgiana Hosu
Giorgiana Hosu a demisionat din fruntea DIICOT

Citeste si: Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat din funcţie

Citeste si: VIDEO - Un celebru infractor român a fost extrădat în Statele Unite ale Americii

Citeste si: VIDEO - Alte trei clanuri au fost săltate din București: Indivizii sunt acuzați că făceau trafic cu heroină

Soțul Giorgianei Hosu are o pensie de peste 10.000 de lei pe lună

Conform ultimei declarații de avere, Giorgiana Hosu a încasat, de la DIICOT, un venit anual de 247.346 de lei, ceea ce înseamnă că, prin demisie, a renunțat la un salariu lunar de 20.612 lei, adică aproximativ 4.300 de euro. Tot în 2019, Giorgiana Hosu a mai primit drepturi salariale restante de 13.707 lei (1.142 lei pe lună, aproximativ 250 de euro). Astfel, veniturile totale lunare ale șefei DIICOT au fost de aproximativ 4.550 de euro.

Dan, soțul Giorgianei Hosu, a încasat o pensie anuală de 126.520 de lei (10.543 de lei pe lună) de la Ministerul de Interne. Potrivit declarației de avere, soții Hosu nu dețin bunuri imobiliare, ci doar o mașină Volkswagen Passat. Giorgiana Hosu mai are bijuterii din aur estimate la 6.000 de euro. Ea are trei credite la bănci, suma acestora fiind de 86.600 lei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si