Semințele de pepene roșu. Cinci beneficii pentru organismul tău
Semințele de pepene roșu. Atunci când mâncăm pepene roșu, tindem să aruncăm de fiecare dată semințele din acesta. În ciuda acestui lucru, semințele au foarte multe principii nutritive.
Pepenele roșu este una dintre plăcerile verii. Este un fruct foarte delicios și răcoritor. O felie rece de pepene este tot ce îți poți dori într-o zi de vară foarte călduroasă.
Semințele de pepene roșu nu trebuie înghițite direct. Înghițite întregi, ele traversează tractul digestiv fiind eliminate intacte. Cel mai bine este să le consumi zdrobite, fierte sau coapte, pentru că în acest mod ajungi la miezul seminței, cel care înglobează toate principiile nutritive.
Fibrele, vitaminele (A, B, C), mineralele (magneziu, fier, mangan, calciu), antioxidanții, grăsimile polinesaturate și cele monosaturate se fac responsabile de varietatea de virtuți terapeutice pe care le au aceste semințe. Iată care sunt afecțiunile pe care le tratează semințele de pepene roșu!
Citeste si: Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei
– Fibrele din semințele de pepene roșu asigură funcționarea normală a aparatului digestiv, tratează constipaţia, facilitează eliminarea paraziților intesinali și sunt un remediu eficient în icter și afecțiuni inflamatorii;
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Favorizează sănătatea mușchilor, inclusiv a mușchiului inimii.
Totodată, graţie grăsimilor bune, acizilor graşi Omega 6 şi vitaminei B 9 (acidul folic), seminţele de pepene menţin sănătatea întregului sistem cardiovascular;– Tratează acneea, graţie complexului de vitamine şi minerale care au un efect benefic asupra pielii;
– Îmbunătățesc memoria și concentrarea;
- Sunt recomandate în diabetul de tip 2.
Cel mai la îndemână mod de a consuma semințe de pepene roșu este sub formă de infuzie. Infuzia se prepară în felul următor: drobește 4 linguri de semințe de pepene și pune-le la fiert în 2 litri de apă timp de 15 minute. Indiferent de afecţiune, ceaiul astfel preparat trebuie consumat pe parcursul a două zile. A treia zi se face pauză şi se reia a patra şi a cincea zi timp de o lună.
Citeste si: Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi