Generații întregi au acest semn pe brațul stâng. Este vorba despre un semn lăsat în urma unui vaccin foarte popular înainte de anii 70. Era făcut obligatoriu în școli și grădinițe.

Cum funcționa? Se folosea virusul Vaccinia pentru a declanșa un răspuns imun pentru a proteja împotriva copiii de variolă. Virusul variolei, al cărui singur rezervor viral este omul, se transmite prin salivă, aerosoli şi, într-o mai mică măsură, prin lenjerie contaminată.

Ce se întâmpla după vaccinare

Dupa vaccinare, se formau bășici în zona înțepăturii care apoi făceau crustă. Se vindecau în câteva săptămani. Cu timpul, rămâne această cicatrice rotundă pe braț.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Al doilea val de coronavirus în Germania: Creştere alarmantă a numărului de cazuri

Semnul pe care îl avem mulți dintre noi pe mână, dar puțini știu ce înseamnă cu adevărat
Semnul pe care îl avem mulți dintre noi pe mână, dar puțini știu ce înseamnă cu adevărat

Cum se făcea vaccinul

Mdicii foloseau un ac bifurcat care era introdus într-o soluție de Vaccinia. Brațul era înțepat de mai multe ori. De altfel, devenise spaima copiilor care fugeau de înțepături.

Citeste si: Mesaj îngrijorător al OMS: „Epidemia se schimbă”. Cine sunt astăzi grupurile cele mai vizate de noul coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si