Sezonul alergiilor aproape a sosit. Cum ne ajută filtrul de polen al mașinii și de ce e important să îl schimbăm frecvent

Odată cu încălzirea vremii, natura începe să dea roade, iar pentru unii dintre noi acest lucru ne împiedică să respirăm, deoarece multe persoane au alergii respiratorii în această perioadă. Iată cum te ajută filtrul de polen și de ce e important să îl schimbi frecvent.

Andreea Bolocan, miercuri 14 aprilie 2021 , 10:18

schimbare filtru de polen
FIltrul de polen trebuie schimbat mai des[Sursa foto: https://ro.ieftine2021.ru/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Filtrul de polen îndeplinește un rol important nu doar pentru instalația de climatizare, ci și pentru sănătatea celor care merg cu mașina. Acesta previne intrarea impurităților în sistemul de ventilație al mașinii, dar și curățarea aerului respirat de pasageri.

Este, în esență, un filtrul HEPA (high-efficiency particulate absorbing), similar cu cel de la aspirator sau cu filtrul de aer al motorului.

Un lucru inevitabil care va apărea în timp este faptul că filtrul de polen se colmatează, iar în acest fel calitatea și cantitatea aerului din mașină scad. Acest fapt duce la niște consecințele imediate, cum ar fi: aburirea geamurilor (interiorul nu se mai aerisește corespunzător), mirosuri neplăcute și chiar o creștere a consumului de combustibil. Acest lucru se întâmplă din cauză că sistemul de climatizare va trebui să lucreze mai mult pentru a ajunge la temperatura dorită.

Citeste si: Ți-ai pierdut cheia de la mașină? Iată ce trebuie să faci

Când trebuie schimbat filtrul de polen

Filtrul de polen nu este schimbat la fiecare revizie, deoarece nu face parte din planul de revizii regulat, prin urmare șoferii trebuie să fie atenți și să solicite înlocuirea acestuia.

Specialiștii din domeniul auto recomandă ca schimbarea filtrului de polen să se facă anual sau la cel mult 15.000 de kilometri, în special dacă mașina este folosită de persoane cu alergii respiratorii.

În cel mai rău caz, filtrul trebuie înlocuit în momentul în care apar primele semne de aburire a geamurilor sau mirosuri neobișnuite în habitaclu. Nu se recomandă aspirarea sau suflarea filtrului de polen.

Operațiunea va îndepărta doar mizeriile mari de la suprafață, nu și praful fin din fibrele filtrului.

Citeste si: Cele mai frecvente greșeli atunci când schimbi roțile mașinii

Prețul unui filtru de habitaclu este infim, de câteva zeci de lei, prin urmare nu este nicio scuză pentru cei care „uită” să-l schimbe. O idee mai scumpe sunt filtrele cu carbon activ, care asigură îndepărtarea mirosurilor neplăcute dar și filtrarea compușilor volatili nocivi și a noxelor din aer.

Înlocuirea filtrului de polen se poate face în parcare, în câteva minute, fără să necesite scule speciale sau cunoștințe deosebite.

Igienizarea mașinii[Sursa foto: PixaBay]

Cum poți să-ți schimbi singur filtrul de polen

Pentru a-ți schimba singur filtrul de polen, trebuie să afli mai întâi unde este acesta amplasat, o informație pe care o găsești în manualul de utilizare al mașinii. De cele mai multe ori, filtrul de polen se găsește în spatele compartimentului de mănuși sau în zona picioarelor.

După îndepărtarea capacului se poate ușor scoate filtrul vechi pentru a fi înlocuit cu unul nou.

Pentru a monta filtrul nou, trebuie să ții cont de direcția fluxului de aer, care este marcată printr-o săgeată pe filtrul cel nou. Instrucțiuni detaliate ar trebui să găsești pe cutia filtrului nou. Înainte de montarea noului filtru asigură-te că în carcasa acestuia nu au rămas frunze, pietre sau alte corpuri străine. Montează apoi capacul cu atenție.

Sursa: Promotor


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si