Sf Nicolae 2020: Aici găseşte cele mai deosebile şi frumoase mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru sfânta sărbătoare de astăzi: La mulţi ani de Sfântul Nicolae tuturor care poartă numele marelui sfânt!

Trimite-le celor dragi un mesaj, o urare sau o felicitare pentru Moş Nicolae: La mulţi ani Nicolae, Nicoleta, Nicu, Nico şi Nicole!

Cei care poartă numele Sfântului Nicolae își serbează vineri, 6 decembrie, ziua numelui.

Transmi-le cele mai frumoase gânduri celor care poartă numele Nicolae, Nicu, Nicoleta, Nicole sau Nico!

Urări de Sf. Nicolae 2020

Anul acesta Moș Nicolae nu ti-a adus mai nimic … doar pe mine, un suflet rătăcit si singur, ce așteaptă doar un semn pentru a arata ce are mai bun si cald.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă: Cinci datini frumoase pentru români

Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!

Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!”

Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi
Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi

Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire ți-am împletit un La Mulți Ani aducător de Fericire! La mulți Ani Nico!”

Sper ca Moș Nicolae să-ți umple ghetuțele cu tot ceea ce ți-ai dorit!

Urări creştine de Sfântul Nicolae 2020

Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales… multă dragoste!

Citeste si: Sărbătorile de iarnă// Beculețele de Crăciun s-au aprins deja în orașele României- VIDEO

Cu ocazia sfanțului Nicolae iți doresc multa sănătate, fericire si nu in ultimul rând multa bucurie in viată! Sa fii iubit si sa ai parte numai de lucruri frumoase!

De Sf. Nicolae, fie ca cei dragi sa te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magica, iar fericirea sa te ia in brațele ei in acest moment special!

In aceasta sfântă zi, iți doresc numai bine, multa fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor si fie ca Sfântul Nicolae sa te călăuzească mereu in viată. LA MULȚI ANI!

Daca toata lumea iți dorește ca aceasta zi sa fie una minunata, eu iți urez ca toate zilele ce urmează sa fie pline de bucurii si realizări astfel încât acest nou an sa iți umple sufletul de voie buna. La mulți ani!

Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi
Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi

Iți urez La Mulți Ani, pentru ca porți acest nume si fie ca Sfântul pe care li reprezinți, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iți dăruiască fericirea dorita si liniștea interioara.

De ziua numelui tău si in orice alta zi iți urez sa ai parte de momente speciale, cu bucurii si sa ramai cu multe amintiri plăcute. Sa ai o zi excelenta!

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Imagini cu cele mai frumoase urări de Sf. Nicolae

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa va însoțească pretutindeni.

Va doresc o zi de Sf. Nicolae cat mai frumoasa!

Felicitări de Sf. Nicolae 2020

Îți doresc ca de Sfântul Nicolae să ți se împlinească o parte din vise, celelalte să ți le împlinească Moș Crăciun!”

Pe-o petală de lalea,
La Mulți Ani din partea mea,
Iar pe una de bujor,
Te iubesc și te ador!
La mulți ani, Nicolae/Nicoleta!

Citeste si: Sfântul Nicolae 2020 data. În ce zi pică sărbătoarea

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros LA MULȚI ANI, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

La mulți ani, Nicolae… în viață să te împiedici de un bolovan de NOROC, să calci într-o baltă de FERICIRE, să te stropești din cap până în picioare cu IUBIRE și să fii SĂNĂTOS!

Felicitări dragul meu cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, fericit și bucuros. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie!

La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!

Mesaje pentru Facebook în ajun de Sfântul Nicolae

Cizmulițe lustruite îl așteaptă la fereastră! Haide, fugi și îi deschide, vine bucuria noastră!

Ho, ho, ho! Nu știu ce cadouri iți va aduce Moș Nicolae, dar eu iți trimit o mulțime de îmbrățișări si gânduri călduroase!

Cu ocazia Sântului Nicolae va doresc sa aveți parte de un Moș Nicolae generos si momente pline de bucurie cu cei dragi!

Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi
Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi

Crede in ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie in sufletul tău încă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te ca este același care are grija sa vina la tine de fiecare data. La mulți ani!

Citeste si: Sfântul Nicolae. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare! Aduce ghinion tot anul

Cizmulițe lustruite li așteaptă la fereastra! Haide, fugi si ii deschide, vine bucuria noastră!

Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!

Iți doresc ca de Sfântul Nicolae sa ti se împlinească o parte din vise, celelalte sa ti le împlinească Moș Crăciun!

Felicitări de Sfântul Nicolae

La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!

Cu ocazia Sfântului Nicolae vă doresc să aveți parte de un Moș Nicolae generos și momente pline de bucurie cu cei dragi!

Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi
Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi

Cu ocazia Sfântului Nicolae îți doresc multă sănătate, fericire și nu în ultimul rând multă bucurie în viață! Să fii iubit și să ai parte numai de lucruri frumoase!

La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sanatate si numai bucurii!

Mesaje de Sf. Nicolae 2020

Iti doresc o ora de liniste, o zi de pace, o saptamana de soare, un an de iubire, un veac de sanatate si un mileniu de bani. La Multi Ani!

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume. La mulți ani!

Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate și fericire și ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.

Un trandafir, o floare și-o rază de soare să-ți lumineze inima în această zi deosebită. LA MULȚI ANI!

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros LA MULȚI ANI, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.

Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldură și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sf. Nicolae!

Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer La Mulți Ani!

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae

Peste 800.000 de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae. Din totalul persoanelor care poartă aceste nume, aproape 538.500 sunt bărbați (Nicolae, Niculai, Nicusor, Niculae, Nicu, Nicula, Nicoara), iar aproximativ 280.000 sunt femei (Nicoleta, Niculina, Neculita, Nicolina, Nicola).

Citeste si: Când vine Moş Nicolae în 2020: Pregătiţi-vă ghetuţele!

Dintre aceste nume, cel mai răspândit este Nicolae/ Nicolaie, apartinând unui numar de 353.415 bărbați, urmat de Nicoleta, prenumele a 191.030 de femei.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae

Numele (Nikolaos) este de origine grecească și simbolizează victoria (nike) și poporul (laos), cu alte cuvinte traduce obsteasca biruință. În tradiția populară Sfântul Nicolae este înfățișat călare pe un cal alb, purtând o barbă albă și bogată. Sfântul Nicolae este considerat de către Biserică protectorul văduvelor și al copiilor orfani, dătător de noroc și aducător de bogăție. Totodată, rugăciunile către Sfântul Nicolae protejează de boli și necazuri și aduc sprijin în viața celui ce-l invocă.

În credința populară, Sfântul Nicolae mai este cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară. Se spune că el păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără căldură și fără lumină.

Citeşte întreaga ştire:  Tradiții de Sfântul Nicolae. Când vine Moș Nicolae și ce cadouri se pun în ghetuță

In lumea occidentala, Sfantul Nicolae (Saint Nicholas) s-a transformat in Mos Craciun (Santa Claus). Numele de Santa Claus provine din termenul olandez Sinterkloos – Sfantul Nicolae. In Romania, insa, Mos Nicolae are loc lui de cinste. Copiii cuminti primesc dulviuri, iar cei neascultatori, cate o nuielusa.

Nicolae este unul dintre numele personale cele mai indragite si cele mai raspandite. El este format din cuvintele grecesti: nike – victorie, biruinta si laos – popor, si are intelesul de „om ce face parte dintr-un popor victorios”.

Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi
Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi

Sfantul Nicolae, sau Mos Nicolae, cum il stiu mai toti copiii, s-a nascut in localitatea Patara, in provincia Lichia, din partea asiatica a Turciei de astazi. Este ales sa conduca eparhia din Mira Lichiei. Primeste aceasta demnitate dupa ce Hristos i s-a aratat in vis, daruindu-i Evanghelia. A pastorit intr-o vreme cand invataturile gresite despre persoana lui Hristos erau primite de diverse persoane ca fiind adevarate. Nascut intr-o familie bogata, renunta la toata averea dupa moartea parintilor sai, daruind-o saracilor. Si de aici au pornit o multime de legende care l-au facut pe Mos Nicolae sa devina batranul bun si iubitor care intra in noaptea de 5 spre 6 decembrie, in casele oamenilor si lasa cadouri in ghete sau ciorapei.

Citeste si: Crăciunul pe stil vechi 2021: Pe ce dată pică şi ce tradiţii trebuie respectate?

Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi
Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi

In unele zone, în ziua de Sfantul Nicolae se aduc in casa crengute de pomi fructiferi care se pastreaza in apa pana de Anul Nou. Daca vor inflori pana atunci, inseamna ca anul care vine va fi unul bogat plin de roade si satisfactii.

În alte zone din țară, fetele se aduna in ajunul sarbatorii si fac placinte, iar fix la noua seara, navalesc peste ele flacaii si incepe petrecerea.

La sate, in ziua de Sfantul Nicoale, feciorii se organizeaza in cete si isi aleg gazda in casa careia vor face repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou.

Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi
Sf Nicolae 2020: Mesaje, felicitări, urări şi tradiţii pentru astăzi

Se zice ca de Sfantul Nicolae incepe cu adevarat iarna, cand Mosul isi scutura barba sura si incepe sa ninga. Daca nu ninge, se zice ca Sfantul Nicolae a intinerit.

Conform tradițiilor românești, Moș Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, ajută pe toți cei nevoiași, orfanii și văduvele, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec, protejează soldații pe timp de război, potrivit calendarulortodox.ro. Conform tradiției populare, în nopțile sfințite de sărbători, când cerurile se deschid și pentru noi, muritorii de rând, se spune că preț de o secundă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.

Citeste si: Cadouri de Moș Nicolae: Idei inedite pentru copii. Vor fi dați pe spate!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si