Sindicalistii de la Ambulanta picheteaza astazi sediile ministerelor Muncii si Sanatatii

Serviciile de Ambulanta au declansat o actiune de protest la nivel national, pe perioada nedeterminata, iar din 5 octombrie pe toate ambulantele au fost puse afise cu inscriptia "Protest national", in timp ce personalul TESA poarta banderole albe pe echipamentul de lucru, fara ca activitatea sa fie afectata.

Webeditor: A.C. miercuri 11 octombrie 2017 , 09:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sindicalistii cer stoparea diminuarii veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanta, incepand cu 1 ianuarie 2018, in urma aplicarii Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sanatatii in baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun ca veniturile le sunt diminuate in conditiile in care vor pierde tichetele de masa incepând cu 1 ianuarie 2018 pâna la 1 decembrie 2018 si vor pierde sau

le vor fi reduse procentele de sporuri pentru conditii de munca deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclama starea parcului de ambulante, care sunt invechite, precum si lipsa de personal.

Citeste si: Au ucis-o cu zile. Cinci medici, acuzati de malpraxis, dupa ce o fetita de 4 ani si-a pierdut viata

Reprezentantii Federatiei Ambulanta solicita in regim de urgenta modificarea si completarea Legii 153/2017, cât si a Regulamentului de sporuri, urgentarea incheierii Contractului- cadru multi-anual de catre ministerele responsabile, alocarea de buget pentru anul 2018 in vederea urgentarii achizitiei de ambulante anual conform necesarului stabilit si suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal in vigoare.

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

De asemenea, reprezentantii Federatiei Ambulanta cer renuntarea la masura de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat.

Sindicalistii s-au intâlnit cu premierul Mihai Tudose, pentru a se incerca solutionarea revendicarilor, insa in urma discutiilor au decis sa continue protestul.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si