Totul s-a întîmplatla secția de votare din satul Schitu, arondat comunei Costinești, din județul Constanța. 3100 de buletine de vot au fost tipărite greșit, în sensul că, într-una din căsuțe apărea numele unui partid cu sigla altei formațiuni politice. Monica Mechenici, președintele Circumscripției Costinești, a declarat, pentru Ziua de Constanța, că procesul de vot a fost întrerupt la 7.30. Pînă atunci, votaseră doar 7 persoane din cele 2767 înscrise în toată comuna Costinești.

Pînă la urmă, situația s-a remediat, iar votul s-a reluat îcepînd cu ora 9.30.

O situație asemănătoare s-a petrecut și la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Costineşti, unde fuseseră distribuie buletine de vot cu aceeași problemă.   Locţiitor al preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Constanţa, judecătoarea Denis Gabriela Ghervase, a declarat pentru ZIUA de Constanţa că se lucrează la o adresă prin care să se aducă la cunoştinţa Biroului Electoral Central situaţia de la Costineşti.   

Buletin de vot
Așa arată un buletin de vot pentru Consiliul județean

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Alegeri locale 2020. Ce a transmis Gabriela Firea, în această dimineață, după ce și-a exercitat dreptul la vot

Citeste si: Miss Bikini care candidează la primărie este săracă lipită! Olivia Stan nu are bani nici să se întrețină! EXCLUSIV

Citeste si: Situație incredibilă la alegeri! Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul Local au același nume de familie, fără să fie rude!

Pînă la descoperirea greșelii de pe buletine votaseră doar 18 persoane

Până la oprirea procesului de votare, în secţia de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Costineşti votaseră 11 persoane, iar în cea de la şcoala primară Ion Creangă din Schitu votaseră 7 persoane. În comuna Costineşti sunt 2.767 de alegători.

„Se votează  normal, până vor ajunge  noile buletinele de vot de la București, cu mențiunea că ulterior, acestea vor fi înlocuite, a spus Ghervase.  Alegătorilor li s-a adus la cunoștință mențiunea legată de greșeala de pe buletinele de vot pentru alegerea primarului localității”, a declarat judecătoarea Denise Gabriela Ghervase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si