Situație incredibilă la BNR! Subalternul lui Mugur Isărescu câștigă mai mult decât guvernatorul Băncii Naționale!

Florin Georgescu câștigă mai mult decât Mugur Isărescu, conform declarațiilor de avere.

Matei Vaihan, sâmbătă 01 august 2020 , 11:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Florin Georgescu câștigă mai mult decât Mugur Isărescu, potrivit documentelor oficiale. Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, subalternul lui Isărescu şi-a publicat recent declaraţia de avere pe site-ul instituției. Potrivit documentului, Georgescu a încasat de la BNR 1.365.428 lei, adică 113.785 lei pe lună din salariu pentru funcţia de prim-viceguvernator al Băncii Naţionale. 

Citeste si: Ultima ora! Guvernatorul Bancii Nationale, colaborator al Securitatii? CNSAS a cerut in instanta stabilirea calitatii ce colaborator al Securitatii

Citeste si: Valeriu Stoica îl concurează pe Mugur Isărescu la vinuri! Fostul ministru al Justiţiei şi guvernatorul BNR deţin podgorii la Drăgăşani!

Citeste si: De ce nu sunt femei pe bancnotele romanesti?

Totodată, el a încasat şi 3.139 lei de la ASE şi 23.940 de lei din închirierea unui apartament cu 2 camere. El a primit şi pensie în valoare de 126.608 lei anul trecut, precum şi indemnizaţie de parlamentar de 107.472 lei de la Camera Deputaţilor. Georgescu deține un teren și o casă de vacanță la Snagov, dar și un apartament în București. (vezi ce vrea Isărescu să facă cu aurul  României)

Florin Georgescu câștigă mai mult decât Mugur Isărescu. Diferența e de aproape 40.000 lei pe lună

În februarie 2020, Georgescu a vândut un aparament din București cu 133.000 de euro. Conform declarației de avere, viceguvernatorul BNR deține bijuterii, obiecte de artă, monede, tablouri și ceasuri în valoare totală de aproximativ 40.000 de euro. Georgescu are peste 3 milioane de lei într-un cont și 156.108 euro în altul.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi-a publicat și el declaraţia de avere pe site-ul Băncii Naţionale. Potrivit documentului, guvernatorul a încasat anul trecut venituri de 897.578 lei de la BNR pentru funcţia de guvernator, adică 74.798 lei pe lună. Cu alte cuvinte, veniturile lunare de la BNR ale lui Isăresu sunt mai mici cu 38.987 de lei decât ale lui Georgescu.

Florin Georgescu câștigă mai mult decât Mugur Isărescu. Isărescu are o pensie de 13.451 lei pe lună 

Pe lângă veniturile de la BNR, Isărescu a mai încasat şi 30.612 lei de la Academia Română, precum şi 3.739 lei de la Academia de Studii Economice. Conform declaraţiei de avere, Mugur Isărescu a avut şi o pensie de 161.412 lei pe anul trecut, adică 13.451 lei pe lună.  Isărescu are mai multe conturi în lei, euro şi dolari. Cel mai mare depozit îl are la UniCredit, în valoare de 393.720 lei, urmat de un depozit la BCR, de 381.276 lei. 

În presă s-a relatat că, la finalul anilor 90, Florin Georgescu a fost recrutat de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, alături de Nicolae Văcăroiu, să formeze BID, Banca de Investiţii şi dezvoltare, un proiect care într-un final a eşuat. Vechi membru PDSR/ PSD, un apropiat al lui Ion Iliescu, Florin Georgescu a fost preşedintele CA de la BCR, care preluase partea bună din Bancorex, după care a fost ales prim-viceguvernator al BNR, poziţie menţinută până în prezent.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si