În India, datorită crizei provocate de valul doi al coronavirusului, au murit în doar 24 de ore, 50 de medici care se luptau pentru viețile cetățenilor indieni. Cel mai tânăr dintre aceştia avea doar 26 de ani şi s-a prăbuşit la doar câteva ore după ce a fost testat pozitiv, deşi nu avea mari simptome şi nici comorbidităţi.

244 de doctori indieni și-au pierdut viața

Asociaţia Medicilor din India (IMA) a anunţat că 244 de doctori şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19 în al doilea val, dintre care 50 au murit doar duminica trecută. Luni seara, chiar fostul preşedinte al IMA, Dr. KK Aggarwal, s-a alăturat bilanţului tragic, după o lungă luptă cu boala

Aceste morţi duc totalul deceselor în rândul doctorilor indieni la peste 1.000, de la începutul pandemiei. Numărul este însă considerat a fi mai mare, întrucât IMA ţine evidenţa a doar 350.000 de membri, în timp ce India are peste 1,2 milioane de doctori, conform New Delhi TV.

Citeste si: Țara care a înregistrat peste 25 de milioane de cazuri de COVID-19

IMA mai precizează și faptul că mulţi doctori încă nu s-au vaccinat şi sunt tot mai vulnerabili în faţa virusului din cauza epuizării.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

244 de doctori indieni s-au stins din viață[Sursa foto: PixaBay]

O mare parte a personalului medical din India nu este vaccinat

Cel mai tânăr medic ucis în India de coronavirus, pe nume, Anas Mujahid, avea vârsta de doar 26 de ani. El era un rezident la Spitalul Guru Teg Bahadur din Delhi şi a murit la doar câteva ore după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Mujahid avea simptome mici, precum durere în gât, şi a fost testat pozitiv cu un test antigen la spital. Într-un caz rar de progresie rapidă, Mujahid s-a prăbuşit şi a murit din cauza sângerărilor intracraniene. Era nevaccinat.

"Este şocant. Nu avea nicio comorbiditate. Părinţii lui ne-au spus de asemenea că nu a avut probleme de sănătate. Nu înţelegem cum a putut să se întâmple aşa ceva. Nu era vaccinat. Mulţi dintre colegi nu suntem. Procedura de vaccinare în timp ce suntem în prima linie este greoaie. Trebuie să ne informăm superiorii şi să obţinem semnătura lor. El urma să se vaccineze zilele următoare", a povestit un coleg.

Citeste si: Lista țărilor în care a fost descoperită tulpina indiană. Mutația COVID-19 se extinde cu rapiditate pe tot globul

Doar 3% din medicii decedați în India erau vaccinați

Potrivit informațiilor oferite de către Asociaţia Medicilor din India, din cei 244 de doctori care şi-au pierdut viaţa în al doilea val, doar 3 la sută erau vaccinaţi.

La cinci luni de la debutul campaniei de vaccinare în India, doar 66% din muncitorii din sănătate au fost vaccinaţi complet. IMA a anunţat că face tot posibilul să încurajeze doctorii să îşi facă vaccinul.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

3% din medicii decedați s-au vaccinat[Sursa foto: PixaBay]

"Trebuie subliniat şi faptul că doctorii sunt depăşiţi numeric şi epuizaţi de muncă. Uneori lucrează şi 48 de ore fără odihnă. Asta se adaugă încărcăturii virale şi în cele din urmă organismul lor cedează infecţiei. Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a mări forţa de muncă", a precizat Dr. Jayesh Lele, secretar general al IMA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si