Partidul AUR explică de ce a exclus-o pe Diana Iovanovici-Șoșoacă: „Lui Şoşoacă i s-a retras sprijinul politic”

Diana Șoșoacă a fost exclusă din partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Membrii AUR au transmis că senatoarea a fost exclusă din partid și a rămas fără sprijin politic, fiind exclusă din grupul senatorial al partidului.

Author: Georgiana Balaban joi 11 februarie 2021 , 07:40

șoșoacă și mihai lasca au fost excluși din partidul aur
Diana Șoșoacă a fost exclusă din cadrul partidului AUR.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Claudiu Târziu, a explicat pentru G4Media.ro, că Diana Şoşoacă nu avea semnată o adeziune formală la AUR, în consecinţă nu putea fi dată afară dintr-un partid din care oficial nu făcea parte.

Un alt deputat AUR de Bistriţa, Mihai Lasca, având condamnare penală în primă instanţă şi urmărit penal într-un alt dosar, a fost exclus din partid.

„În mod normal, până acum ar fi trebuit să o semneze, dar am descoperit că nu a făcut-o. Din acest motiv am spus că a fost exclusă, practic nu mai este membră a grupului senatorial. În partid nu a fost”, a declarat Târziu.

AUR a exclus-o pe Diana Șoșoacă și Mihai Lasca din cadrul partidului

Partidul care a făcut senzație în România a transmis un comunicat cu titlul „AUR îi exclude din partid pe Mihai Lasca şi Diana Şoşoacă”.

Membrii alianței AUR precizează că în cadrul şedinţei Biroului Naţional de Conducere, pe ordinea de zi, a fost inclusă şi analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleşi pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor şi imaginii partidului.

Conducerea AUR a decis excluderea dlui Mihai Lasca din partid, argumentând că la momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală.

șoșoacă și mihai lasca au fost excluși din partidul aur
Mihai Lasca a fost exclus și el din partidul AUR.[Sursa foto: Facebook]

”Trecutul său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”.

De asemenea, conducerea partidului a decis ”retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Şoşoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului”.

”De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, anunţă formaţiunea.

Conducerea AUR a decis şi continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

Conform reprezentanților AUR: „Doamna Şoşoacă va părăsi toate funcţiile pe care le ocupă în momentul acesta, la propunerea AUR, în mod evident. Cu siguranţă (întrebat dacă va fi înlocuită de la şefia Comisiei pentru abuzuri a Senatului – n.r.). De altfel, AUR a luat decizia să îl excludă şi pe colegul nostru de la Bistriţa, condamnat penal în primă instanţă şi trimis în judecată într-un alt dosar penal. Am luat decizia să îl excludem şi pe dumnealui pentru că este firesc. Sunt excluderi, nu sunt parlamentari care au fost cumpăraţi. AUR a luat decizia ca să respecte ceea ce a comunicat alegătorilor în campania electorală”, a afirmat miercuri Dan Tanasă, într-o intervenţie la postul B1 TV.

Citeste si: Diana Șoșoacă, scandal la Matei Balș după incendiu! Cere demisia lui Arafat

„Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei.” a zis Dan Tanasă.

De asemenea el a vorbit și despre petrecerea cu lăutari la care Șoșoacă a luat parte. „Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a declarat Dan Tanasă miercuri după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Citeste si: Diana Șoșoacă, la un pas de moarte! Clipele de groază prin care a trecut senatoarea AUR: „Nu mai puteam trăi dacă...”

Întrebat despre reacţia Dianei Şoşoacă la această decizie a AUR, Tanasă a răspuns: „Nu ştiu care este reacţia domniei sale, dar doamna Şoşoacă ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut, şi statutul de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor şi statutul de demnitar al statului român, iar dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”.

Citeste si: Ce spun psihologii despre senatoarea AUR, Diana Șoșoacă? Ce se ascunde în spatele comportamentului său?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si