Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani şi-a reluat activitatea de bază, după ce autorităţile sanitare au decis ca acesta să nu mai fie spital suport pentru pacienţii COVID-19, potrivit Agerpres.

Scade rata de infectare în județul Botoșani

„Având în vedere situaţia pandemică în ultimele două săptămâni la nivelul judeţului Botoşani şi faptul că a scăzut numărul de cazuri de pacienţi pozitivi şi implici de pacienţi care necesită internare, am luat decizia ca acest spital să revină la activitatea de bază începând cu 1 decembrie. Acest spital îşi va relua

activitatea complet, pe toate specialităţile specifice acestui spital", a afirmat Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit tulpina Omicron: „Probabilitatea este mare, tocmai pentru că este o tulpină care prezintă multe mutaţii”

Redeschiderea spitalului, o gură de aer pentru pacienții cu boli cronice

În primele ore de la redeschiderea spitalului pentru pacienţii non-COVID-19 au fost făcute peste 30 de internări.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Era important să se redeschisă spitalul, pentru că pacienţii cronici nu au avut niciun spital unde să se interneze şi să îşi trateze bolile cronice", a spus managerul Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe", Gabriela Varzari.

Scăderea ratei de infectare a dus la redeschiderea secţiilor de urologie şi chirurgie plastică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", dar şi Secţia de neurologie de la Spitalul Municipal Dorohoi. 

Citeste si: O clinică de oftalmologie din Rusia vrea să interzică utilizarea numelui pentru noua variantă de coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si