Spitalul de Recuperare 'Sf.Gheorghe' şi-a reluat activitatea de bază, după ce a fost scos de pe lista unităţilor COVID

Măsura a fost luată ca urmare a scăderii semnificative a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului.

Author: Diana Bostan joi 02 decembrie 2021 , 14:51

spital

 

Spitalul de Recuperare 'Sf.Gheorghe' şi-a reluat activitatea de bază, după ce a fost scos de pe lista unităţilor COVID

 

 

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani şi-a reluat activitatea de bază, după ce autorităţile sanitare au decis ca acesta să nu mai fie spital suport pentru pacienţii COVID-19, potrivit Agerpres.

Scade rata de infectare în județul Botoșani

„Având în vedere situaţia pandemică în ultimele două săptămâni la nivelul judeţului Botoşani şi faptul că a scăzut numărul de cazuri de pacienţi pozitivi şi implici de pacienţi care necesită internare, am luat decizia ca acest spital să revină la activitatea de bază începând cu 1 decembrie. Acest spital îşi va relua activitatea complet, pe toate specialităţile specifice acestui spital", a afirmat Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit tulpina Omicron: „Probabilitatea este mare, tocmai pentru că este o tulpină care prezintă multe mutaţii”

Redeschiderea spitalului, o gură de aer pentru pacienții cu boli cronice

În primele ore de la redeschiderea spitalului pentru pacienţii non-COVID-19 au fost făcute peste 30 de internări.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

„Era important să se redeschisă spitalul, pentru că pacienţii cronici nu au avut niciun spital unde să se interneze şi să îşi trateze bolile cronice", a spus managerul Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe", Gabriela Varzari.

Scăderea ratei de infectare a dus la redeschiderea secţiilor de urologie şi chirurgie plastică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", dar şi Secţia de neurologie de la Spitalul Municipal Dorohoi. 

Citeste si: O clinică de oftalmologie din Rusia vrea să interzică utilizarea numelui pentru noua variantă de coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si