OMS avertizează că interdicţiile de călătorie nu vor stopa răspândirea noii variante Omicron
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă celor vulnerabili să-şi amâne călătoriile, în loc să încurajeze o închidere a tuturor frontierelor, informează Le Figaro.

OMS avertizează că interdicţiile de călătorie nu vor stopa răspândirea noii variante Omicron
[Sursa foto: PixaBay]In articol:
Interdicţiile generale de călătorie impuse de autorități din cauza noii variante Omicron nu vor împiedica răspândirea noii variante Omicron a Covid-19, a transmis OMS, care recomandă celor cu vârsta de peste 60 de ani să-şi amâne călătoriile.
OMS persoanelor vulnerabile să-şi amâne călătoriile în următoarea perioadă, în contextul răspândirii noii variante Omicron
Aceste interdicţii vor „pune o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă” şi pot descuraja ţările „să semnaleze şi să ofere date epidemiologice”, a precizat OMS.
OMS avertizează că interdicţiile de călătorie nu vor stopa răspândirea noii variante Omicron
Citeste si: Bilanț coronavirus, 2 decembrie 2021: peste 1.100 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro
Printre recomandările sale, OMS sollicită „persoanelor care nu sunt vaccinate complet sau care nu au făcut dovada infectării anterioare cu SARS-CoV-2 şi care prezintă risc crescut de a dezvolta o boală gravă, în special persoanelor de 60 de ani sau care cu comorbidităţi ce pot face forme grave ale Covid-19 (de exemplu cei cu boli cardiace, cancer şi diabet), să-şi amâne călătoriile lor în zonele cu transmitere locală” a Covid-19.
Totodată, un comitet ştiinţific independent s-a pronunţat, marţi, în favoarea autorizării de urgenţă, pentru unii pacienţi la risc, a pilulei anti-Covid de la Merck în SUA. Votul experţilor a fost strâns, cu 13 „pentru” şi 10 „împotrivă”. Avizul acestui comitet este consultativ şi decizia finala revine Agenţiei Americane pentru Medicamente (FDA).
De asemenea, tratamentul antiviral al Merck, molnupiravir, a fost foarte aşteptat căci este uşor de administrat, fiind luat sub formă de comprimat, în cinci zile de la apariţia simptomelor Covid-19.
Citeste si: Maraton de vaccinare anti-Covid, organizat de MApN, de Ziua Naţională a României