Sportivă româncă paralimpică, umilită în Italia. „Handicapato, marş în ţara ta!“

O tânără româncă a trăit două episioade regretabile în Italia, ţara ei de adopţie. Mai întâi, ea a fost jignită în parcarea unui centru comercial, după care a fost umilită şi la un post de televiziune italian.

R.I., sâmbătă 18 iulie 2020 , 12:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Beatrice Ion are 23 de ani, s-a născut în România, dar trăieşte cu familia sa în Italia de 16 ani, iar în urmă cu 6 ani a obținut și cetăţenia italiană. Românca suferă de poliomelită şi se deplasează doar cu scaunul cu rotile, dar asta nu a împiedicat-o să ajungă o sportivă respectată în Italia. De aproximativ doi ani, Beatrice este componentă a echipei naţionale paralimpice de baschet a Italiei, apărând culorile patriei de adopţie, scrie Adevarul.ro.

Citeste si: Cu ce se ocupă Ramona de la „Puterea Dragostei” de când a venit în țară

Zilele trecute, Beatrice şi tatăl ei au fost umiliţi într-o parcare din Ardea, o mică localitate aflată chiar lângă Roma. Un bărbat furios că nu avea unde să-şi parcheze maşina s-a legat de cei doi români. În momentul în care a auzit că cei doi vorbeau o limbă străină (n.r.- româna) pe care nu o înţelegea, s-a dezlănţuit total.

Citeste si: Livian de la „Puterea Dragostei”, mai sincer ca niciodată la poarta bisericii

„Străini de r...t, întoarceţi-vă în ţara voastră, marş!” şi „Handicapată de c…t”, a strigat bărbatul, după care s-a repezit la tatăl lui Beatrice şi l-a lovit violent. În urma loviturii, victima a ajuns la spital cu fractură de pomete, notează publicaţia italiană Corriere della Sera. Nici mama lui Beatrice nu a scăpat de furia bărbatului. Agresorul a ameninţat-o direct şi a făcut gesturi obscene: „Oricum, o prind eu pe stradă şi pe handicapata asta!”

Un alt incident, la TV

Ulterior, românca a fost contactată de realizatorii unei emisiuni difuzate de postul de televiziune La7, dar şi aici a fost umilită de prezentator. Acesta nici măcar nu a realizat că o umileşte pe Beatrice. „Deci v-au insultat pentru că dumneavoastră, din păcate, nu puteţi merge şi din cauza faptului că sunteţi de origine romă”, a fost întrebată românca, scrie Rotalianul.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul milionarului IT găsit ciopârțit în propria locuință

Beatrice, care se afla în maşină alături de iubitul ei, nu a avut timp să reacţioneze, însă acesta a intervenit imediat, revoltat. corectându-l pe prezentator: „E româncă, nu romă”, a spus bărbatul, după care şi Beatrice a spus acelaşi lucru. În schimb, Federaţia Italiană de Baschet şi autorităţile din Ardea s-au solidarizat cu Beatrice. Primarul Mario Savarese. în numele întregii administraţii municipale, a numind-o pe tânăra româncă „primar onorific pentru o zi”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si