Luni dimineață, absolvenții de liceu au intrat în examenul de Bacalaureat 2019, proba scrisă la limba și literatura română. La scurt timp, unii au susținut faptul că poezia se știa că va fi subiect la examen. ” Au circulat de duminică anumite mesaje, iar informațiile erau transmise prin Wikipedia. Și acum, dacă dați căutare pe varianta de mobil, de exemplu, cuvântul ”Plumb”, lângă titlul poeziei apare mesajul ”pica la real”, ne-a transmis o cititoare.

Aceasta ne-a dat și alte exemple. Și la o căutare simplă, pe versiunea de mobil, apare respectiva adăugire. În istoricul modificărilor făcute pe Wikipedia, de exemplu, chiar la poezia ”Plumb” apar mai multe modificări asupra articolului în zilele de 29 iunie, dar mai ales 30 iunie, fără a fi precizat ce anume a fost adăugat sau schimbat.

Citeste si: BACALAUREAT 2019. Ce subiecte au avut elevii la proba de Limba și Literatura Română. BAREME

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: BACALAUREAT 2019. Cum a reușit să promoveze studiile Viorica Dăncilă și de ce nu și-a făcut publică nota examenului de admitere

Citeste si: Interviu EXCLUSIV în studioul stirilekanald.ro! Ministrul Ecaterina Andronescu a explicat ce se va schimba în legea Învățământului și ce va aduce nou sistemul de Bacalaureat!

Nu știm însă cum ar fi putut fi exact distribuite astfel subiectele și dacă nu cumva modificările de pe Wikipedia nu au fost puse acolo întâmplător sau după ce s-au dat oficial subiectele, însă nu este prima data când apar astfel de zvonuri.

Subiectele de la proba de Limba și literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia.

Elevii liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (mai putin cele de profilul pedagogic) au avut de realizat un eseu referitor la un text aparținând aurtorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si