Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer

Agenţia de Sănătate a Suediei dorește clarificări în privința numărului de doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19 din fiecare flacon şi speră să primească răspuns până în momentul în care va trebui să facă plăţile pentru vaccinuri, suspendate în acest moment, informează Reuters.

Author: Alina Raducu marți 26 ianuarie 2021 , 21:57

Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer
Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform Dagens Nyheter, Suedia a suspendat plăţile pentru vaccinul Pfizer-BioNTech până când va fi clar pentru câte doze se va face plata. Pfizer încasează bani pentru şase doze în fiecare flacon, însă înţelegerea era de cinci doze pe flacon.

Suedia vrea ca Pfizer şi Comisia Europeană să ajungă la un consens cu privire la numărul de doze de vaccin din fiecare flacon

Da, este adevărat, dar de asemenea nicio plată încă nu este scadentă, astfel că nu este o problemă. Sperăm să primim clarificări până atunci”, a afirmat epidemiologul şef Anders Tegnell, precizând că mai sunt câteva săptămâni până la scadenţă.

“De la aprobarea celei de-a şasea doze, folosim acest număr”, a declarat Ulrika Goossens, reprezentantă a Pfizer Suedia.

La 8 ianuarie, Agenţia Europeană a Medicamentului şi-a modificat recomandările cu privire la vaccinul împotriva Covid-19 Pfizer-BioNTech, anunţând că un flacon de vaccin conţine şase doze şi nu cinci ca până atunci.

Citeste si: OMS, noi recomandări pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Pfizer Suedia a menționat pentru Dagens Nyheter că a facturat pentru şase doze în fiecare flacon

Pentru extragerea celei de-a şasea doze sunt necesare seringi speciale.

“Este inacceptabil. Dacă o ţară are abilitatea de a extrage cinci doze, atunci a primit mai puţine doze cu aceiaşi bani”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din Suedia, Richard Bergstrom.

Citeste si: 95.940 doze de vaccin au sosit astăzi în România. Compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări începând cu 25 ianuarie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si