95.940 doze de vaccin au sosit astăzi în România. Compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări începând cu 25 ianuarie

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că, marţi, au sosit în România alte 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, cele mai multe fiind alocate Centrului Regional de Distribuţie Craiova, respectiv 16.380 doze. Compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Georgiana Balaban, marți 26 ianuarie 2021 , 12:26

vaccin pfizer sosit în țară
Doze noi de vaccin în țară.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Azi, 26 ianuarie, au sosit în România 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a transmis, marţi, CNCAV.Sursa citată a precizat că procesul de vaccinare continuă, atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite cele 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

Citeste si: Anunţ şoc din partea specialiştilor! Poţi răspândi coronavirusul şi după vaccinare

- Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 4.680 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 14.040 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 24.570 doze.

Citeste si: A şasea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 92.000 de doze, soseşte luni în ţară

Românii se programează la vaccinarea împotriva covid-19

vaccin pfizer sosit în țară
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]


”În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale dedepozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale”, a mai tranmsis CNCAV.

Citeste si: Adrian Năstase, mesaj după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului: ”Mai importanți sunt neuronii conducătorilor decât mușchii”

Sursa citată a precizat că alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, ţara noastră primeşte cota corespunzătoare din tranşele de vaccin livrate la nivelul Uniunii Europene.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla... Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla în următoarele luni
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce... PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce orașe au fost depistate?
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si