Alin-Alexandru Ionescu, tânărul care miercuri a fost vaccinat la rapel cu serul de la Moderna, după ce iniţial i-a fost inoculat serul produs de Pfizer/BioNTech, publică joi după amiază, pe Facebook, un print-screen care arată că, la peste 24 de ore de la rapel, în Registrul naţional electronic de vaccinări el este inclus în categoria persoanelor care nu au primit ambele doze de vaccin anti-COVID.

Medicul Valeriu Gheorghiță l-a sunat pe tânăr imediat

El ironizează acţiunea coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, de a-l suna, după ce acesta a aflat despre eroare, catalogând gestul medicului drept „o acţiune de PR bunicică, dar pe care domnul doctor nu a exploatat-o la adevăratul potenţial”.

Citeste si: Un bărbat din Bucureşti a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deşi la prima doză a primit serul Pfizer

„Pe lângă asigurările că din punct de vedere medical nu am de ce să-mi fac griji, am fost informat de domnul Gheorghiţă că îmi va fi eliberată o adeverinţă de vaccinare care va reflecta realitatea: un vaccin format dintr-un mariaj Pfizer+Moderna.  Eu am fost cel care a întrebat despre un eventual test de anticorpi, pe care domnul Valeriu Gheorghiţă mi l-a recomandat să fie făcut peste 14 zile. Niciun număr de contact dacă apar probleme, niciun suport pentru efectuarea testului de anticorpi, nicio procedură în cazul în care se dovedeşte că nivelul de anticorpi este foarte scăzut”, mai scrie Alin-Alexandru Ionescu.

Tânărul nu figurează că ar avea două doze administrate

Cum s-a simțit tânărul în urma administrării celor două seruri

El precizează că în noaptea care a urmat rapelului au apărut reacţii adverse care nu au fost „ieşite din comun”, respectiv stări febrile, frisoane şi dureri musculare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Tânărul scrie că sunt specialişti care i-au recomandat ca după efectuarea testelor de anticorpi, în cazul în care nivelul acestora este scăzut, să facă încă o inoculare cu serul de la Moderna.

„Deşi sfatul vine de la specialişti, în acest moment nu există nicio procedură pentru a face asta prin programul naţional de vaccinare”, menţionează el.

Alin Ionescu le răspunde şi celor care l-au criticat că nu a dat el dovadă de vigilenţă pentru a preveni eroarea.

Citeste si: VIDEO- Serurile Pfizer și Moderna sunt vânate și la sute de kilometri

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

„Mai multe persoane m-au criticat pentru că nu am cerut clarificări în cabinet legat de vaccinul care îmi este administrat. Este adevărat că un pic de vigilenţă m-ar fi scutit de toate aceste neplăceri, însă greşeala nu este în niciun caz a mea. Este o situaţie de nerespectare a unor proceduri clare într-un act medical. Poate că aceste două vaccinuri nu interferează într-un mod negativ. Poate chiar îşi potenţează efecte.

Nu despre asta e vorba! Ci despre actul în sine, despre faptul că o greşeală aparent banală poate avea urmări foarte grave. Tocmai din aceste motive am fost atât de vocal legat de ceea ce mi s-a întâmplat, am acceptat toate solicitările de interviuri şi am spus povestea cap-coadă exact aşa cum s-a întâmplat. Şi cu siguranţă oamenii din centrele de vaccinare vor fi mai atenţi!”, concluzionează el.

Acesta nu a fost un caz unic în România

Alin Ionescu a fost vaccinat miercuri, în centrul de vaccinare numărul 5 de la Romexpo, el fiind al doilea pacient care a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deşi primise prima doză de la Pfizer. Primul caz a apărut în 9 februarie, la un bărbat din judeţul Gorj.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si