Țara care a reușit să învingă răspândirea noului virus și anunță relaxarea restricțiilor

Învingătoarea celui de al doilea val de coronavirus, Israelul, a avut astăzi o cifră moderată de infectări cu COVID-19, mai exact circa 1.000 de cazuri, cu o scădere de sub 600 a numărului de pacienţi în stare gravă.

Author: Andreea Bolocan miercuri 21 octombrie 2020 , 20:43

israel coronavirus măsuri
Israelul a reușit să prevină un al doilea val de infectări[Sursa foto: touristisrael.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Israelul preconizează deja o redeschidere graduală a şcolilor, relatează miercuri EFE.

Ministerul Sănătăţii a oferit din nou cifre care dau speranţă, cu 1.165 noi contagieri în ultimele 24 de ore şi 591 de bolnavi gravi, dintre care 229 conectaţi la ventilatoare. Incidenţa cazurilor a scăzut la sub 3%, faţă de 15% la cât a ajuns în cele mai dificile momente, la sfârşitul lunii septembrie.

Școlile din Israel se vor redeschide treptat

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului s-a reunit pentru a dezbate redeschiderea şcolilor, cu diferenţe între Ministerul Învăţământului şi cel al Sănătăţii. Primul vrea ca elevii din clasele primare să își susțină orele prin rotație, o săptămână acasă, iar cealaltă săptămână să meargă la școală sau trei zile în fiecare săptămână, în timp ce Ministerul Sănătăţii insistă ca toţi elevii să meargă la şcoală,

cu prezenţă redusă, sau prin crearea unor "bule securizate".

Deși cursurile urmau să înceapă treptat de la 1 noiembrie (după o lună şi jumătate de la impunerea carantinei), coordonatorul naţional pentru gestionarea pandemiei, Roni Gamzu, a propus o amânare de încă două săptămâni pentru ca Sănătatea, Educaţia şi Finanţele să se pună de acord în toate detaliile.

Citeste si: Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru

Citeste si: 2.169 de şcoli închise din cauza coronavirus

Cele mai multe cazuri de COVID-19 din Israel sunt întâmpinate la copii

În același timp cu această dezbatere, Ministerul Sănătăţii a publicat un raport în care se arată că incidenţa virusului este mai mare la copii (8% faţă de 6% la adulţi), prin urmare pot fi mult mai contagioşi. Majoritatea sunt asimptomatici şi neputând fi detectaţi răspândesc mai mult coronavirusul. Conform studiului, 73% dintre copiii care pozitivi au fost contagiaţi de un adult şi doar 27% au luat virusul de la un alt minor.

Sursa: Agerpres

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si