Țara care își închide granițele în fața noului val pandemic
Filipine este una dintre primele țări care își închid total granițele în fața noului val de coronavirus. Țara asiatică se confruntă cu un vârf de infectări zilnice, peste 5000, și riscă să dubleze aceste cifre în câteva săptămâni. De la începutul pandemiei, au murit peste 13.000 de persoane în Filipine din afecțiuni asociate noului coronavirus.

In articol:
- Un nou val de coronavirus în Filipine, granițe închise
- Președintele Duterte: "Este ceva mic la scara vieţii noastre"
Interdicţia de intrare pe teritoriul Filipine a fost decisă marţi seara şi va intra în vigoare pe 20 martie.
Autorităţile de la Manila consideră că explozia numărului de contaminări este cauzată de faptul că au fost aduse pe teritoriul țării noi tulpini mai contagioase de coronavirus și că oamenii nu respectă restricțiile și distanţarea fizică.
Citeste si: Pașaportul COVID, prezentat azi. Cum arată documentul fără care nu vei putea călători în UE
Un nou val de coronavirus în Filipine, granițe închise
Filipine îşi va închide frontierele pentru cetăţenii străini şi va limita numărul propriilor cetăţeni autorizaţi să intre pe teritoriul ţării, din cauza creşterii cazurilor de contagiere cu coronavirus în arhipelag, informează miercuri AFP.
Această măsură temporară a fost decisă în condiţiile în care numărul de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore a atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni, 5.404, cifră care, potrivit experţilor, riscă să se dubleze până la finalul lunii.
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro
De la începutul pandemiei, peste 630.000 de persoane au fost contaminate cu noul tip de coronavirus în Filipine şi aproape 13.000 de decese au fost atribuite COVID-19.
Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate în capitală şi regiunea ei, unde au fost ordonate lockdown-uri ţintite şi interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în timp ce copiii nu au dreptul să iasă din casă, scrie Agerpres.
Citeste si: VIDEO- Oficialii de la noi, declarații despre pașaportul de vaccinare
Președintele Duterte: "Este ceva mic la scara vieţii noastre"
La un an de la prima carantină la nivel naţional, impusă pentru a stăvili răspândirea unei pandemii care a afectat puternic economia Filipinelor, trei milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă, problemele de malnutriţie s-au agravat.
Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte le-a cerut compatrioţilor săi "să nu cedeze în faţa disperării". "Este ceva mic la scara vieţii noastre. Am trecut prin lucruri mult mai dure", a spus el. Aceste afirmaţii au stârnit nemulţumire pe reţelele sociale şi în rândurile opoziţiei, care l-au acuzat pe şeful statului că minimizează suferinţele populaţiei şi eforturile serviciilor de sănătate.
Citeste si: Filipine: Cutremur cu magnitudinea 6,3 pe Insula Luzon
De la începutul pandemiei, peste 630.000 de persoane au fost contaminate cu noul tip de coronavirus în Filipine şi aproape 13.000 de decese au fost atribuite COVID-19.
Guvernul filipinez speră să vaccineze anul acesta 70 de milioane de persoane. Peste un milion de doze din vaccinurile dezvoltate de Sinovac şi AstraZeneca au fost livrate în arhipelag în ultimele două săptămâni.



