Interdicţia de intrare pe teritoriul Filipine a fost decisă marţi seara şi va intra în vigoare pe 20 martie. Filipinezii care lucrează în străinătate vor fi exceptaţi de la această măsură, însă numărul de sosiri pe teritoriul ţării va fi limitat la 1.500 pe zi.

Autorităţile de la Manila consideră că explozia numărului de contaminări este cauzată de faptul că au fost aduse pe teritoriul țării noi tulpini mai contagioase de coronavirus și că oamenii nu respectă restricțiile și distanţarea fizică.

Citeste si: Pașaportul COVID, prezentat azi. Cum arată documentul fără care nu vei putea călători în UE

Un nou val de coronavirus în Filipine, granițe închise

Filipine îşi va închide frontierele pentru cetăţenii străini şi va limita numărul propriilor cetăţeni autorizaţi să intre pe teritoriul ţării, din cauza creşterii cazurilor de contagiere cu coronavirus în arhipelag, informează miercuri AFP.

Această măsură temporară a fost decisă în condiţiile în care numărul de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore a atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni, 5.404, cifră care, potrivit experţilor, riscă să se dubleze până la finalul lunii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

filipine manila
De la începutul pandemiei, peste 630.000 de persoane au fost contaminate cu noul tip de coronavirus în Filipine şi aproape 13.000 de decese au fost atribuite COVID-19.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate în capitală şi regiunea ei, unde au fost ordonate lockdown-uri ţintite şi interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în timp ce copiii nu au dreptul să iasă din casă, scrie Agerpres.

Citeste si: VIDEO- Oficialii de la noi, declarații despre pașaportul de vaccinare

Președintele Duterte: "Este ceva mic la scara vieţii noastre"

La un an de la prima carantină la nivel naţional, impusă pentru a stăvili răspândirea unei pandemii care a afectat puternic economia Filipinelor, trei milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă, problemele de malnutriţie s-au agravat.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte le-a cerut compatrioţilor săi "să nu cedeze în faţa disperării". "Este ceva mic la scara vieţii noastre. Am trecut prin lucruri mult mai dure", a spus el. Aceste afirmaţii au stârnit nemulţumire pe reţelele sociale şi în rândurile opoziţiei, care l-au acuzat pe şeful statului că minimizează suferinţele populaţiei şi eforturile serviciilor de sănătate.

Citeste si: Filipine: Cutremur cu magnitudinea 6,3 pe Insula Luzon

De la începutul pandemiei, peste 630.000 de persoane au fost contaminate cu noul tip de coronavirus în Filipine şi aproape 13.000 de decese au fost atribuite COVID-19.

Guvernul filipinez speră să vaccineze anul acesta 70 de milioane de persoane. Peste un milion de doze din vaccinurile dezvoltate de Sinovac şi AstraZeneca au fost livrate în arhipelag în ultimele două săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si