O nouă mutație a virusului SARS Cov 2 care provine din Spania s-a extins în Europa

Virusul SARS Cov 2 suferă noi transformări în răspândirea sa pe glob, iar specialiștii din domeniu au descoperit recent o nouă astfel de mutație care ar proveni din Spania și afectează majoritatea statelor europene.

Author: Alina Raducu joi 29 octombrie 2020 , 20:51

O nouă mutație a virusului SARS Cov 2 care provine din Spania s-a extins în Europa
O nouă mutație a virusului SARS Cov 2 care provine din Spania s-a extins în Europa
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Citeste si: "În maxim o lună, cazurile COVID se pot dubla, iar mortalitatea se va tripla". Alexandru Rafila, semnal de alarmă

Mai multe analize efectuate de Universitatea din Basel, Şcoala Politehnică Federală din Zurich şi consorţiul spaniol SeqCovid-Spain, alături de Centrul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC), au constatat că noua tulpină virală care domină continentul provine din Spania şi s-a extins în ultimele luni în mai multe regiuni.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au semnalat prezența mutației în 80% din probele prelevate în Spania, în 90% în cele din Marea Britanie şi în 30%-40% în cele din Elveţia.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Grecia în lockdown? Ce măsuri drastice a luat guvernul pentru orașul Salonic

Altă mutație a COVID-19 cu origini în Spania, extindere în Europa

Cu cât avansăm mai mult în pandemia de Covid-19, cu atât oamenii de știință ne prezintă mai multe detalii despre virusul care stă la originea acestui SARS-CoV-2.

Specialiștii din Elveția și Spania au anunțat că noul coronavirus care provoacă boala COVID-19 are sute de mutaţii, iar una dintre ele, frecvent întâlnită pe durata celui de-al doilea val al pandemiei cu care se confruntă în prezent Europa, a apărut prima oară în Spania, scrie Agerpres.

Însă oamenii de știință nu pot să se pronunțe cu exactitate dacă această nouă variantă a virusului ar putea fi mai periculoasă decât celelalte și nici dacă ar putea avea un comportament diferit în extinderea ei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si