Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D

Teodor Meleșcanu, fost Ministru de Externe al României, și șef al Serviciului de Informații Externe, în fruntea căruia s-a aflat vreme de doi ani, a făcut aseară dezvăluiri inedite în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

Author: Alexandra Costea luni 29 noiembrie 2021 , 15:13

Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D

Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Teodor Meleșcanu, personalitate de referință în politică românească, a condus diplomația în momente cheie pentru Statul Român, precum votul românilor din Diaspora, în timpul prezidențialelor din 2014.

În acel an, Teodor Meleșcanu, ales Ministru de Externe cu numai câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, a trebuit să rezolve această spinoasă problemă, însă lucrurile nu au avut efectul dorit. Iată ce a răspuns demnitarul atunci când jurnalista Denise Rifai i-a adresat invitatului o întrebare roșie referitoare la acest aspect intens dezbătut la vremea respectivă.

Citeste si: „40 de întrebări cu Denise Rifai”, desemnată “Cea mai bună emisiune de interviuri–portret”, la Premiile TV Mania 2021

Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

“E greu de spus, au fost niște modificări legislative care permit votul prin corespondență. (…) Un al doilea element este legat de faptul că oamenii care trăiesc în străinătate, pur și simplu nu se înregistrează la consulate pentru a avea tabele, pentru a se ști cam câți ar veni la vot. Este, dacă vreți, o anumită reticență (…). În momentul în care nu te înscrii în registrul de la consulat nu poți să ai o statistică … (…).

În funcție de aceste înscrieri, se pot face sectiile de votare (…) Dar se poate face vot prin corespondență, de ce nu se face? (…) Pentru că unii stau acolo și provoacă înghesuială pentru a da o anumită direcție votului celorlalți cetățeni (…) Este vorba, pur și simplu, de a crea un anumit val care să conducă lumea să voteze în favoarea unuia sau a altuia …”, a răspuns Teodor Meleșcanu la întrebarea “Cine are interesul să întrețină hosul la vot în Diaspora?”.

Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D

Citeste si: Răsturnare de situație în privința relației dintre Codruț și Alexandra, foștii iubiți de la "Puterea Dragostei"

Tot în campania din 2014, Teodor Meleșcanu se pare că l-ar fi ajutatâ pe fostul Prim-Ministru al României, Victor Ponta, atunci când Traian Băsescu l-a acuzat pe acesta că a fost agent acoperit. Și alți lideri politici l-ar fi acuzat, la acea vreme, pe Teodor Meleșcanu că ar fi inițiat și susținut o hotărâre de Guvern, din 2013, în care au fost secretizate numele ofițerilor acoperiți, tot pentru a-l proteja pe Victor Ponta.

“Habar nu am, nu știu, și nici nu mă interesează! Ce pot să va spun este că într-adevăr, Victor Ponta era în campanie electorală, atunci. În rest nu am ce să vă spun (…) nu ține de atribuțiile Directorului de Informații Externe (…) Sigur, asta nu înseamnă că nu există niște legături”,  a răspuns demnitarul la întrebarea “Este Victor Ponta ofițer acoperit?” adresată în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Citeste si: Cristi Marinescu, sfaturi pentru o fată din casa "Puterea Dragostei". "I-am zis: Să nu-ți fie rușine"


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si