
1 din 3 | Tiramisu: Rețeta perfectă pentru Revelion 2023

2 din 3 | Tiramisu: Rețeta perfectă pentru Revelion 2023

3 din 3 | Tiramisu: Rețeta perfectă pentru Revelion 2023
Tiramisu este o rețetă savuroasă, potrivită pentru evenimente speciale. Vezi cât de simplu se prepară desertul cu care sigur îți vei impresiona invitații de Revelion!
Tiramisu. Rețeta perfectă pentru Revelion 2023. Pe lângă rețetele tradiționale de Revelion, puteți opta și pentru un desert delicios făcut în casă, care va fi apreciat de toți membrii familiei.
Tiramisu este un preparat delicios și foarte ușor de preparat. Este aromat și foarte accesibil. Mai jos îți vom prezenta rețeta de tiramisu, pas cu pas!
Iată ce trebuie să faci pentru a obține cel mai bun tiramisu!
Ingrediente:
- 200 ml cafea tare
- 40 ml coniac
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 500 g mascarpone
- 150 g pişcoturi
- 2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Mai întâi, se prepară cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente.
Apoi, gălbenuşurile se mixează cu zahărul circa 2 minute, până ce acesta se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri.
Citește și: Cozonac pufos ca la mama acasă: Rețeta tradițională de Crăciun
Astfel, cu ajutorul mixerului, brânza mascarpone se amestecă cu crema de gălbenuşuri. Totul se mixează timp de 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.
După care, mixați albușurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă.
În siropul de cafea cu coniac se pun pișcoturile şi se aşază într-o tavă. Peste pişcoturi, se pune jumătate din crema de mascarpone, apoi se adaugă încă un strat de pişcoturi.La final, se întinde restul de cremă, iar pe deasupra se ornează cu cacao. Desertul se pune la frigider cel puţin 3 ore.
Citește și: Tort diplomat: Rețeta perfectă pentru Crăciun 2022 sau Revelion 2023
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.