Umplutură pentru sarmale rețetă: Greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu strica compoziția

Umplutură pentru sarmale rețetă. Iată cum trebuie să alegi carnea pentru ca sarmalele să fie cât mai gustoase! Vă prezentăm o reţetă simplă de sarmale pe care trebuie să o încerci pentru masa de Crăciun!

Umplutură pentru sarmale rețetă. Iată cea mai gustoasă rețetă de sarmale pentru Crăciun 2022!

Reţetă sarmale pentru masa de Crăciun

Ingrediente

  • 400 gr de carne de porc tocată
  • 300 gr de carne de vită tocată

  • 300 gr de carne de vită tocată

  • 2 cepe

  • 2 pumni de orez

  • 3 linguri de bulion de roşii

  • 1 legatură de mărar

  • 1,5 kg de varză acră

  • piper macinat

  • 6-7 boabe de piper

  • 2 foi de dafin

  • cimbru uscat

  • 200 gr de slănină afumată (sau orice fel de afumatură)

Citeste si: Caltaboş cu orez- Reţeţa specială pentru masa de Crăciun

Mod de preparare

Mai întâi se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc mic şi într-un vas acoperit.

Apoi, se adaugă orezul ţinut în prealabil câteva minute în apă rece si 1 lingura de bulion. Orez se pune cam 2/3 de cescuțe. Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând mereu. Se adaugă o lingură de bulion şi se mai lasă pe foc 2 minute.

După care, într-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, împreună cu ceapa şi orezul cu bulion călite mai devreme, 1/4 de linguriţă de piper măcinat, 1/2 linguriţă de cimbru uscat, mărarul tocat mărunt.

Se amestecă bine. Dacă varza este sărată, nu puneţi sare, iar dacă este prea sărată, lăsaţi-o în apă caldă cel puţin o oră înainte de a fi folosită.

După ce carnea a fost pregătită, începeți să desprindeţi frunzele de varză de pe cotor, tăiaţi nervurile mai groase, puneţi foaia de varză în palmă, luaţi carne cu o lingură şi rulaţi foaia de varză în jurul cărnii, având grijă să acoperiţi cu varză şi capetele sărmăluţei, pentru a nu ieşi carnea.

Sărmaluţele astfel pregătite se pun într-o cratiţă destul de încăpătoare, una lângă alta, în forma circulară. Pe fundul cratiţei puneţi în prealabil o lingură de ulei, 2-3 frunze întregi de varză şi un strat de 1 cm de varză tocată mărunt.

După un strat de sarmale, puneţi deasupra acestora o lingură de bulion diluat într-o ceşcuţă de apă şi câteva bucăţi de afumatură. Printre sarmale rupeţi şi 2 foi de dafin uscat.

Apoi, continuaţi cu un alt strat de sarmale, apoi afumatură şi din nou sarmale, până când le terminaţi. Deasupra ultimului strat de sarmale puneţi un strat de 1 cm de varză tocată mărunt şi imprăştiaţi înca o lingură de bulion.

Completaţi oala cu apă până când aceasta depăşeste cu câţiva cm sarmalele. Se acoperă cratiţa şi se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.

Verificați sarmalele din când în când să nu scadă prea mult apa şi se completați când este nevoie. După aceea se dă focul mic şi se mai lasă până când sunt gata, cel puţin înca o oră. Practic trebuie să scoateţi o sarmaluţă pe o farfurie şi să o gustaţi, varza trebuie să fie bine fiartă.

Puteţi să fierbeţi sarmalele și la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore, însă vor fi mult mai gustoase. Poftă bună!

Citeste si: Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...