Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. După perioada iernii, dar mai ales a Crăciunului și Revelionului, românii simt nevoia de o detoxifiere, dar și de mai multe vitamine care să le întărească sistemul imunitar.

Author: Laura Macovei joi 16 februarie 2023 , 16:14

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Pe lângă vitaminele care vin ca supliment alimentar, o variantă mult mai sănătoasă pentru refacerea organismului sunt legumele de primăvară. 

Primăvara este anotimpul perfect pentru a ne detoxifia organismul. După iarnă, verdeţurile apărute pe piață ajută la eliminarea toxinelor acumulate. De exemplu, urzica este un bun detoxifiant al organismului și ajută la curățarea sângelui de toxine. 

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară

Iată câteva dintre cele mai sănătoase legume de primăvară, care te vor ajuta să te pui imediat pe picioare și îți vor da o stare generală excelentă!

1. Usturoiul

Utilizat și pe post de condiment, usturoiul curăţă nu numai întreg organismul, dar mai face bine şi inimii. Este antiviral, antibacterian şi antibiotic, conţinând o chimicală numită alicină, care promovează producţia de celule albe şi ajută la eliminarea toxinelor.

2. Varza

Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant. Conţine magneziu, potasiu, calciu este recomandată în mod special ca remediu natural împotriva unui număr mare de afecţiuni.

3. Sfecla roșie 

Sfecla roşie  este considerată un super aliment de către specialişti, deoarece este bogată în vitaminele B3, B6, C şi beta-caroten. Reprezintă totodată o sursă importantă de fier, magneziu, zinc şi calciu, necesare la detoxifierea şi eliminarea deşeurilor din organism. Fibrele conţinute de sfeclă pot îmbunătăţi şi digestia.

Citeste si: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: Ce beneficii are sucul de sfeclă roşie?

Are mult magneziu, fier şi vitamina C, reducând colesterolul şi întărind ficatul şi firele de păr.

4. Avocado

Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia subtanţelor nutritive din alimente. Avocado este foarte bun şi pentru piele, pe care o menţine tânără şi hidratată, tot prin conţinutul de grăsimi sănătoase.

Citește și: Rețeta succesului pentru David Popovici. Cu ce se hrănește campionul mondial la natație

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro

Asadar avocado este un adevărat superstar în materie de alimentaţie deoarece are un rol protectiv împotriva bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutăţii corporale şi îmbunătăţeşte abilitatea organismului de a absorbi în parametri optimi nutrienţii importanţi din hrană.

5. Broccoli

Broccoli este bogat în vitamina C, dar conţine şi beta-caroten şi o cantitate mică de zinc, seleniu şi alte minerale care ajută în acţiunile defensive ale sistemului imunitar. Broccoli conţine şi fitonutrienţi care au importante efecte anti-cancerigene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si