Toți șoferii ar trebui să știe asta. Cât de indicat este să speli motorul mașinii

Există șoferi care fac vizite dese la spălătoriile auto și șoferi care nu au grijă deloc de cum arată mașina lor. Se pare că și prea multă grijă strică. Află cât este de indicat este să speli și motorul mașinii cu apă.

Author: Andreea Bolocan joi 10 iunie 2021 , 21:51

Este sau nu recomandat să speli motorul mașinii?stiri auto
Este sau nu recomandat să speli motorul mașinii?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Orice spălătorie auto ar trebui să aibă în lista de prețuri spălarea motorului, însă nu orice angajat al spălătoriei se și pricepe la curățarea acestuia fără să îi dăuneze pe viitor anumite componente.

Desigur că tentația de a avea un motor strălucitor la ridicarea capotei este una mare, dar este important și cum se obține acest rezultat.

Compartimentul motorului nu are nevoie de spălare

Înainte de toate, trebuie precizat că, spre deosebire de caroserie, compartimentul motorului nu are nevoie de spălare. Motorul va funcționa perfect chiar dacă mizeria s-a acumulat timp de decenii, cu condiția ca întreținerea și exploatarea acestuia să se fi desfășurat corect, conform indicațiilor producătorului.

Citeste si: Cum îți dai seama că s-a stricat cutia de viteze manuală

Oricât de mult ți-ai dori să ai un motor curat sau chiar să îți impresionezi prietenii, este mult mai bine să-i impresionezi cu o mașină funcțională. Apa și componentele delicate din compartimentul motorului nu se împacă foarte bine, prin urmare trebuie evitată, pe cât posibil, spălarea cu apă a motorului.

Apa dăunează motorului

Apa sub presiune poate pătrunde la componentele electrice, împiedicând funcționarea corectă și uneori producând defecțiuni costisitoare.

În plus, dacă apa rece ajunge pe componentele încinse ale motorului le poate deforma sau distruge iremediabil.

Spalarea motorului mașinii dăunează

Citeste si: Cele mai întâlnite probleme la motoarele pe benzină

Dacă ții neapărat să ai un compartiment al motorului curat, cel mai bine este să apelezi la un atelier de detailing, nu la o spălătorie. Dacă vrei să economisești bani, există numeroase soluții la magazinele de accesorii auto. Un spray de curățare a motorului poate asigura un rezultat perfect, dacă știi să-l folosești.

Totuși, trebuie să ții cont că soluțiile chimice pot duce la corodarea elementelor metalice, așa că nu trebuie folosite fără discernământ. Dacă te-ai gândit să consumi tot recipientul pentru a aplica un strat gros de spumă peste componentele motorului, ai face bine să te mai gândești.

Cel mai indicat ar fi să folosești soluția de curățare pentru a umezi o cârpă, cu ajutorul căreia vei șterge murdăria persistentă. Unde s-a adunat doar praful, o suflare cu aer comprimat ar trebui să funcționeze. Indiferent ce metodă alegi, nu uita că este ilegal să speli mașina în parcarea de lângă bloc.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si