Orașul gazdă al jocurilor olimpice, Tokyo, a intrat luni într-o nouă stare de urgență, cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, pe fondul îngrijorării dacă măsurile pot opri creșterea cazurilor COVID-19, transmite Reuters pe pagina sa electronică.

Citeste si: Italia a câștigat Euro 2020, după ce a învins Anglia în finală, la loviturile de departajare

Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori

Organizatorii JO 2021 au anunțat săptămâna trecută că spectatorii nu vor avea acces la aproape toate competițiile olimpice, din cauza numărului în creștere al infecțiilor cu coronavirus.

Spectatorii din străinătate au primit interdicție în urmă cu câteva luni, iar oficialii le cer acum rezidenților să se uite la televizor și să nu vină la competiții „Le-am cere oamenilor să sprijine sportivii de acasă”, a declarat duminică secretarul șef al cabinetului Katsunobu Kato într-un program TV.

Citeste si: Cine este Ludwig Guttmann, neurochirurgul vizionar care a fondat Jocurile paralimpice

A patra stare de urgență în Tokyo 

Jocurile Olimpice, amânate de anul trecut din cauza pandemiei, se desfășoară în perioada 23 iulie- 8 august, în timp ce starea de urgență- a patra din capitala Japoniei- durează până pe 22 august, cu puțin înainte de începerea Jocurilor paralimpice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dana Budeanu, mesaj dur pentru cei care îl susțin pe Georgescu: „Ne spune nouă că nu are niciun leu. Cum haliți așa ceva?”- antena3.ro

Citeste si: MAI: Lideri interlopi au recunoscut că au finanțat campania electorală de pe TikTok a lui Călin Georgescu| DOCUMENT- stirileprotv.ro

Guvernul și organizatorii JO 2021 văzuseră evenimentul ca o șansă de a grăbi recuperarea țării după un cutremur devastator din 2011 și criza nucleară de la acel moment.

Citeste si: Primarul Capitalei, anunț important despre „weekend-ul curăţeniei”. Cum se va derula noul proiect?

Câte cazuri de COVID-19 au fost raportate în Japonia

Japonia nu a înregistrat până acum un focar exploziv de coronavirus, cum a fost cazul în alte țări, dar a raportat peste 815.440 de cazuri și aproape 15.000 de decese de la debutul pandemiei. 

Creșterile recente din Tokyo au fost deosebit de îngrijorătoare pe fondul unei campanii de vaccinare care a început încet și care s-a confruntat cu erori de aprovizionare după ce a accelerat.

Doar aproximativ 28% din populație a primit cel puțin o doză dintr-un vaccin COVID-19. Tokyo a înregistrat 614 cazuri noi duminică, a 22-a zi consecutivă cu creșteri săptămânale, iar multe zone din Capitală erau extrem de aglomerate de cetățeni aflați la cumpărături.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si