Transilvania, taramul minunilor arhitecturale si culinare! Bazna, tinutul bisericilor fortificate, ascunde o adevarata comoara
Renumita pentru bijuteriile sale arhitecturale, Transilvania cucereste si prin traditii nepieritoare. La Bazna, simti cel mai bine farmecul satului ardelenesc, in aer si-n farfurie, la gazdele pregatite mereu sa te imbie. George Mihai a gustat si el dintr-o portie zdravana de sanatate, in tinutul bisericilor fortificate si va aduce povestea, la Tara-n Bucate.

Gastronomia romaneasca nu stiu daca tine de o traditie atat de veche, in schimb, aici, in Ardeal s-au imbinat oricum gusturile de la maghiari, de la sasi, de la romani
Varza a la Cluj... incepem sa pregatim, carnea, in primul rand. Rautaciosii i-ar spune sarmaua puturosului.
Folosim varza cruda, varza de primavara, nici nu trebuie stat prea mult la calit.]00:38:48+ 00:39:01[Frecam varza cu putina sare
Am pus boia, am pus condiment ierburi, acum avem o pasta de rosii facuta in casa, din care punem doua linguri.
Este galbenus de ou cu smantana
Punem jumatate din carnita. Gustul afumaturii, dulceata cartofului… o minune! Si aroma plantei
Un adevarat turnir culinar aici, in tara asta in care parfumul medieval se simte, probabil, mai bine decat oriunde altdundeva. O descoperire pentru mine, Bazna, si-o invitatie pentru voi toti sa va lasati cuceriti de ce poate sa faca Doru! Sanatate!
Urmareste materialul integral mai jos:





