Potrivit  autorităţilor de sănătate publică din Vrancea, în cele trei focare sunt 41 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 34 de pacienţi şi 7 cadre medicale.

Unde au izbucnit focarele de coronavirus

Unul dintre focare evoluează în secţia Ortopedie, unde 8 pacienţi şi un cadru medical sunt pozitivi. Cel de-al doilea focar e la Chirurgie Generală, unde sunt confirmate 20 de cazuri, dintre care 14 pacienţi şi 6  cadre medicale,  iar cel de-al treilea la la Chirurgie Plastică, unde sunt pozitivi 12 pacienţi.

Citeste si: Japonia extinde restricțiile anti-COVID până la sfârșitul lunii

Cele mai vechi cazuri sunt cele din secția ortopedie, unde 8 pacienți și un cadrul medical au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Cele mai noi și mai multe sunt însă la secția de chirugie. Mai exact, în secția Chirurgie Generală a Spitalului Județean Focșani sunt confirmate 20 de cazuri, dintre care 14 pacienți şi 6  cadre medicale, iar la Chirurgie Plastică sunt pozitivi 12 pacienţi.

Se pare că ambele focare de la cele două secții de chirurgie, situate pe același palier al spitalului, au izbucnit în aceeași zi. Cazurile au fost izolate, cadrele medicale au rămas în spital, iar contacții acestora au intrat în carantină.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Ancheta epidemiologică urmează să stabilească de unde au pornit focarele. În spitalele din județul Vrancea, circa 50 la sută din angajați sunt vaccinați împotriva COVID-19. Pe categorii de personal, cel mai ridicat procent de vaccinare este înregistrat în rândul medicilor, peste 80 la sută dintre aceștia fiind vaccinați.

Focare de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Masca de protecţie, obligatorie în preajma școlilor din București

Cadrele medicale, blocate în spital

Imediat după ce s-a confirmat faptul că există cele trei focare COVID, reprezentanţii spitalului din Focşani au dispus o serie de măsuri pentru prevenirea transmiterii coronavirusului. Pacienţii au fost izolaţi, în timp ce cadrele medicale infectate nu au mai ajuns acasă, acestea rămânând blocate în spital, iar contacţii au fost plasaţi în carantină.                   

Din nefericire, momentan nu se cunoaşte sursa zecilor de infectări cu coronavirus din SJU Focşani, o anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică fiind în curs de desfăşurare.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si