Un alt oraș intră de luni în scenariul roșu. Restaurantele se închid din nou

Municipiul Galaţi intră, începând de duminică, în scenariul roşu, având o rată de incidenţă de 3.17 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Author: Andreea Bolocan duminică 21 martie 2021 , 18:23

Scenariul roșu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Prefecturii Galaţi, începând cu data de 22 martie, municipiul Galaţi intră în scenariul roşu, având o rată de infectare de 3,17 /1.000

de locuitori.

Ce restricții intră în vigoare de luni, 22 martie

Astfel, conform Hotărârii de Guvern nr. 293, vor intra în vigoare mai multe restricţii: organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului va fi interzisă, se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, e interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Citeste si: ”E foarte posibil” ca Bucureștiul să intre în carantină dacă ajungem la 6 rata de infectare, spune prefectul Capitalei. Ce se întâmplă cu școlile

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Scenariul roșu

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

„Facem precizarea că intrarea în scenariul roşu nu înseamnă intrarea în carantină, motiv pentru care cetăţenii au nevoie de declaraţie doar dacă au motive întemeiate pentru a ieşi din casă după ora 22.00”, transmite Prefectura Galaţi.

Citeste si: „A fost eliminată măsura nedreaptă”. Timișoara a ieșit din carantină, deși rata de infectare a crescut

Galați a avut 93 de cazuri COVID-19 în ultima zi

Potrivit raportării de duminică, s au înregistrat în ultimele 24 de ore 93 de cazuri noi de coronavirus.

In total, de la debutul pandemiei, s au infectat 22.459 de gălăţeni, 646 de persoane decedând. De asemenea, peste 31.000 de persoane  din Galati au primit până acum una sau ambele doze de vaccin anti covid.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si